Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Κώστας Τζιούμης: «Ολοκληρώνουμε τα έργα, αλλάζουμε την Τρίπολη»

Την πρώτη μετεκλογική εφ’ όλης συνέντευξή του παραχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, το πρωί της Πέμπτης (2/11/2023), στη Δημοτική Ραδιοφωνία.

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στη σημασία του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός μίας σειράς έργων και παρεμβάσεων, χωρίς να διακοπεί για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Ολοκληρώνουμε τα έργα, αλλάζουμε την Τρίπολη» είπε, συμπληρώνοντας ότι «δεν παύουμε να διεκδικούμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Για το ζήτημα του ορισμού Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν λίγο πριν το τέλος του έτους και ότι στόχος είναι να αξιοποιηθούν σταδιακά όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην καθημερινότητα, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική λειτουργία των υπηρεσιών, παρά την έλλειψη προσωπικού, ενώ αποκάλυψε ότι είναι θέμα ημερών να «τρέξει» ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση φωτισμού στην πόλη και τα χωριά με λαμπτήρες led.

Για το τοπικό σχέδιο πόλης (πρώην ΓΠΣ), ο Δήμαρχος είπε ότι έχει προχωρήσει η μελέτη, ενώ για την πλατεία Αγίου Βασιλείου τόνισε ότι θα εγκριθεί συμπληρωματική σύμβαση και τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2023.

Σε άλλο σημείο, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι θα υποβληθεί πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση της πλατείας Κολοκοτρώνη, καθώς και πρόταση για την ανάπλαση της πλατείας Βαλτετσίου, που θα προβλέπει διατήρηση της λειτουργίας λαϊκής αγοράς.

Για το κολυμβητήριο, είπε ότι αναμένεται να τελειώσει στο τέλος του χρόνου, ενώ υπογράμμισε ότι προχωρά ο Βιολογικός Λεβιδίου.

Για την οδό Καλαβρύτων, τον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο και τους ποδηλατοδρόμους, είπε ότι γίνεται μία προσπάθεια να μεταφερθεί το συνολικό έργο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο «Ταμείο Ανάκαμψης» για να προχωρήσουν.

Τέλος, για τα έργα κοινής ωφέλειας, σημείωσε ότι ο Δήμος Τρίπολης προσπαθεί σε συνεννόηση με τις εταιρείες να προχωρά σε ασφαλτοστρώσεις, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να προβλέψει πότε θα γίνει μια αίτηση σύνδεσης φυσικού αερίου σε έναν δρόμο ή πότε θα χρειαστούν έκτακτες εργασίες και θα απαιτηθεί επιπλέον τομές. Σε κάθε περίπτωση και με γνώμονα τις καιρικές συνθήκες, οι ασφαλτοστρώσεις θα συνεχιστούν κανονικά από τον Δήμο Τρίπολης.