Παρασκευή
24
Σεπτέμβριος
TOP

Κοττάκης: «Δεν μπορείς να είσαι όλα σε αυτόν τον κόσμο και Δεξιά και Αριστερά» (video)

Κάτι περισσότερο από έντονος είναι ο προβληματισμός μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων της ΝΔ μετά την παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τις εξαγγελίες, αλλά και τις επιλογές του το προηγούμενο διάστημα, ειδικά σε ό,τι αφορά στον ανασχηματισμό – φιάσκο, μετά την εξέλιξη της υπόθεσης Αποστολάκη.

Χαρακτηριστικά, σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, ήταν όσα σημείωσε σχολιάζοντας τα γεγονότα, αλλά και όσα αυτά… μαρτυρούν,  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος σχολίασε με νόημα, πως μέχρι τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, γνωρίζαμε πως η ΝΔ σε ό,τι αφορά στον ιδεολογικό της προορισμό ήταν στη Δεξιά και στο Κέντρο…

Η «ΣΤΡΟΦΗ»
ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ
Η… ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ

«Πρώτη φορά ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τον όρο διπλές κάλπες, γι’ αυτό και η δική μας εκτίμηση είναι ό,τι ανέπτυξε μια στρατηγική δύο γύρων για εθνικές εκλογές, η οποία θα βασιστεί σε πρώτη φάση, σε μειώσεις φόρων, απευθυνόμενη αρχικά στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ, αλλά και σε παροχές σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», ανέφερε ο κ. Κοττάκης, ο οποίος στάθηκε και στο γεγονός πως όλα αυτά, συνδυάζονται με τον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής ιδεολογίας της ΝΔ. «Δημοσιογραφικά, αυτό που προκύπτει, είναι πως η ΝΔ καλύπτει τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Δεν μπορεί να είσαι όλα σε αυτόν τον κόσμο και Δεξιά και Αριστερά», τόνισε με νόημα ο διευθυντής της «Εστία», ο οποίος προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ήταν ακόμη πιο καυστικός στο σχολιασμό του. «Νομίζω ό,τι οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν ψήφισαν τον Κώστα Σημίτη για πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφισαν»!

Ο έμπειρος δημοσιογράφος, καυτηρίασε και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν… δικαιολογημένο κλείσιμο της ψαλίδας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και την υπόθεση Αποστολάκη. «Η ΝΔ που υποτίθεται πως έχει τη σημαία του «αντιΣΥΡΙΖΑ» ψηλά, επέλεξε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό, λες και δεν υπήρχαν στελέχη στην κοινοβουλευτική ομάδα! Αυτό, μεγάλωσε τη… ζημιά κατά 4 μονάδες, με τη διαφορά να έχει φτάσει πια στις 7 με 8», σχολίασε ο Μανώλης Κοττάκης, που προέβη στην εκτίμηση ότι η διαφορά, δεν  μπορεί να ανατραπεί μέχρι τις εκλογές, όμως η έκτασή της, δεδομένης της απλής αναλογικής, έχει μεγάλη σημασία.

Η ΚΟΙΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
ΣΑΜΑΡΑ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Ξεχωριστά ήταν όσα παρατήρησε και για την κοινή είσοδο στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο των πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμναλή, κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, καυτηριάζοντας την… υπερβολή στη συμβολική παρουσία νέων ανθρώπων στις πρώτες σειρές. «Για πρώτη φορά, δεν ήταν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και αρχηγοί της παράταξης στην πρώτη σειρά, αλλά πέρα από αυτό, ενώ συνήθως επέλεγαν να εισέρχονται κατά μόνας, αυτή τη φορά επέλεξαν να έρθουν μαζί, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα. Ήδη έχουν συμπέσει, χωρίς να έχουν συνεννοηθεί, στην υπόθεση της αναβολής της ψήφισης των συμφώνων αμυντικής συνεργασίας με τα Σκόπια και εκτιμώ πως δε συμφωνούν με αυτήν την πληθωρική αξιοποίηση στελεχών της κεντροαριστεράς, εις βάρος στελεχών της κεντροδεξιάς, αν και δεν ήταν ποτέ εναντίον των διευρύνσεων! Γιατί υπάρχει η παράταξη αν δεν έχει στελέχη να προσφέρουν τη φιλοσοφία τους;», διερωτήθηκε καταληκτικά ο Μανώλης Κοττάκης, τονίζοντας πως το μεγάλο ζητούμενο είναι να μην χαλάσει το κέντρο ιδεολογικού βάρους της παράταξης.