Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Κραυγή αγωνίας από τους καρκινοπαθείς – Ζητούν να στελεχωθεί η Ογκολογική Μονάδα του νοσοκομείου Καλαμάτας (video)

Σε απόγνωση είναι οι καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας , καθώς πάνω από ένα μήνα η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, λόγω αναρρωτικής άδειας της μοναδικής Ογκολόγου, λειτουργεί χωρίς γιατρό. Για τους ασθενείς που έχουν έτοιμο σχήμα οι θεραπείες προχωρούν με την βοήθεια των αιματολόγων , ενώ για αυτούς που δεν έχουν η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Η Πρόεδρος του συλλόγου Ατόμων με εμπειρία καρκίνου «ΞαναρχίΖΩ» Πολυτίμη Κυπραίου και η ταμίας Μαρία Ζαφειροπούλου , προσκεκλημένες στην εκπομπή “Τι λες τώρα” , έκαναν έκκληση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα , καθώς όπως σημείωσαν, “αυτή την στιγμή αρκετοί ασθενείς που πρέπει να προχωρήσουν σε χημειοθεραπεία βρίσκονται σε αδιέξοδο , ψάχνουν γιατρούς σε νοσοκομεία της Αθήνας, με τις καθυστερήσεις να είναι μεγάλες , με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή τους”.

Την ίδια ώρα,  με δεδομένο ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες καθώς εξυπηρετεί περίπου 200 άτομα το μήνα, το αίτημα είναι να στελεχωθεί επαρκώς  και να λειτουργήσει ως Ογκολογική κλινική.