
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στήθηκαν οι ψησταριές για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία. Στις γειτονιές της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με σύμμαχο τον καιρό, οι νοικοκυρές και οι ψήστες των σπιτιών έπιασαν δουλειά για να ετοιμάσουν τα πασχαλινά καλούδια…
Τιμώντας το έθιμο, άλλοι επιλέγουν το αρνί, άλλοι το κατσίκι, ενώ δε λείπουν το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι ακόμα και το χοιρινό στις επιλογές της σημερινής ημέρας. Το παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι συνοδεύεται από τσούγκρισμα αυγών και χορούς, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.