Πέμπτη
25
Ιούλιος
TOP

ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής ο Μεσσήνιος Θεόδωρος Βάγιας, ο Δημ. Μάλλιος στην ΕΛ.ΑΣ. – Ο Κων. Φλώρος παρέδωσε τη σκυτάλη του ΓΕΕΘΑ στον Δημήτριο Χούπη 

Νέος αρχηγός στο Πυροσβεστικό Σώμα επελέγη ο Θεόδωρος Βάγιας, στη θέση του Γεώργιου Πουρνάρα. Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ. Βιογραφικό Νέου Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Το βιογραφικό του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής

Το 2024 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Έχει διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Νέος αρχηγός και στην ΕΛ.ΑΣ.

Σημαντικές οι αλλαγές στην ηγεσία της αστυνομίας όπως εξάλλου είχε γίνει γνωστό από χτες το βράδυ.  Σύμφωνα με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥ.Σ.Ε.A.), νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Υποστράτηγος, Δημήτριος Μάλλιος, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Αντιστρατήγου. Ο Δημήτρης Μάλλιος αντικαθιστά τον Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Λάζαρο Μαυρόπουλο τον βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, o Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά και το «νέο σχήμα» που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ., έχει αποφασίσει να δοθεί έμφαση στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών με εμφανή αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες.

Παράλληλα, επέστρεψε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης πάνω από 80% των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί αλλού, απογυμνώνοντας το τηλεφωνικό κέντρο.

Όπως μάλιστα είχε επισημανθεί από το υπουργείο, η ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μεταξύ των οποίων και της ανήλικης παραβατικότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών φαινομένων, όπως είναι και η ενδοοικογενειακή βία.

«Αποστολή εξετελέσθη»: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος παρέδωσε τη σκυτάλη του ΓΕΕΘΑ στον Δημήτριο Χούπη 

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΓΕΕΘΑ, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος παρέδωσε τη σκυτάλη στον Δημήτριο Χούπη.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Φλώρος, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, έκανε αναδρομή στην τετραετή θητεία του στην ηγεσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αποστολή εξετελέσθη».

«Ούτε μία πιθανή σπιθαμή γης λιγότερη, ούτε ένας κόκκος άμμου χαμένος. Βεβαίως, ευχαριστώ θερμά τον κύριο πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για την εμπιστοσύνη και την τιμή με την οποία με περιέβαλαν. Ξαφνιάσαμε εταίρους και συμμάχους, αλλά κυρίως αντιπάλους, κάνοντας πολλές φορές πολλά πράγματα για πρώτη φορά. Δεν ήταν μόνο το 2020 δύσκολο και τα επόμενα χρόνια, μέχρι και πριν από μερικούς μήνες η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Οι προκλήσεις πολλές και υψηλής έντασης», πρόσθεσε.

Χούπης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να μετασχηματιστούν και να προσαρμοστούν επιχειρησιακά και οργανωτικά
Από την πλευρά του, ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτριος Χούπης, επισήμανε: «Οι αναδυόμενες νέες απειλές με υβριδικά, μη συμβατικά και μη παραδοσιακά χαρακτηριστικά, ενίοτε κάτω από το κατώφλι του πολέμου, επιβάλλουν την αδήριτη ανάγκη και την αξιωματική επιταγή οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να μετασχηματιστούν και να προσαρμοστούν επιχειρησιακά και οργανωτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας σε μια περιοχή όπου η γεωγραφία παράγει ιστορία, δεν είναι ανεκτή ούτε μία διολίσθηση σε οτιδήποτε αφορά την εθνική μας κυριαρχία, αλλά την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας».

πηγη flashnews.gr/ και iefimerida.gr