Τετάρτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Το μήνυμα του Δημήτρη Οικονομάκου για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την σημερινή επιστροφή των μαθητών στα θρανία ο συνδυασμός Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας τον Δημήτρη Οικονομάκο, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Δημήτρης Οικονομάκος και αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης περιόδευσαν στα σχολεία της πόλης, για να ευχηθούν καλή χρονιά στους μαθητές και στις οικογένειές τους και να αποκτήσουν μία ακόμη πιο άμεση εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία.

“Ως Λαϊκή Συσπείρωση ευχόμαστε σε όλους  μαθητές και στους γονείς τους, σε όλους τους εκπαιδευτικούς να έχουν μία δημιουργική και ευχάριστη χρονιά, χωρίς προβλήματα με τα συνήθη κενά που δυσχεραίνουν κατά πολύ την σχολική καθημερινότητα” αναφέρθηκε αρχικά και ακολούθως έγινε ειδική μνεία στα προβλήματα που εντοπίζονται σε σχολικές μονάδες της περιοχής “Δυστυχώς, και φέτος συνεχίζουν να υφίστανται 27αρια τμήματα, να μην  έχει ολοκληρωθεί ο δευτεροβάθμιος έλεγχος των σχολικών κτηρίων και να καθιστούν επίφοβη τη χρήση παλιών κτηρίων, όπως τα ΕΠΑΛ Καλαμάτας ή το 6ο ΓΕΛ.

Εδώ και  σχεδόν 10 χρόνια δεν έχει χτιστεί ούτε μία νέα σχολική αίθουσα και υπάρχουν σχολεία στα οποία η έλλειψη σχολικής στέγης είναι πλέον ασφυκτική, όπως το Ειδικό Δημοτικό Καλαμάτας και το ΕΝΕΕΓΥΛ. Η επέκταση του  Δημοτικού στον Άρι χρονολογείται από το 2010 και στη τωρινή του διαδικασία έχουμε φτάσει ήδη τα 6 χρόνια.  

Εξακολουθούν να υπάρχουν σχολεία που είναι εκτεθειμένα σε πλημμυρικά φαινόμενα (13ο Δημοτικό, 3ος παιδικός σταθμός), που είναι σε λυόμενα από το σεισμό π.χ 17ο Δημοτικό, που είναι σε άθλιες συνθήκες π.χ πρώην Πολυκλαδικό ενώ η συντήρηση των σχολείων είναι πλημμελής και εξαντλείται στο «καθιερωμένο βάψιμο» και τώρα τελευταία στην προεκλογική ασφαλτόστρωση, χωρίς να έχουν επιλυθεί σοβαρά κτηριακά προβλήματα σχεδόν στο σύνολο των σχολείων.

Προσλαμβάνονται σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις για 4 κατά μέσο όρο ώρες ημερησίως με αποτέλεσμα και αυτές να λαμβάνουν στην κυριολεξία μισθούς πείνας και τα σχολεία να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα ζητήματα υγιεινής.

Δεν είναι αυτή η εικόνα που αξίζει στα παιδιά μας! Είναι προκλητικό το απλό  βάψιμο και η ελλιπέστατη χρηματοδότηση να βαφτίζεται «πρωτόγνωρο έργο» από τη δημοτική αρχή!”

Στη συνέχεια ο κ. Οικονομάκος προχώρησε σε μια σειρά από δεσμεύσεις εάν η Λαϊκή Συσπείρωση αναλάβει τη δημοτική αρχή είτε ως αντιπολίτευση, διεκδικώντας: “Αύξηση των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές, Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης σε όλες τις σχολικές δομές, Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει συνεχής έλεγχος και άμεση επίλυση προβλημάτων, με στόχο να πηγαίνουν τα παιδιά μας σε τουλάχιστον αξιοπρεπή σχολεία, Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για εισοδήματα έως 25.000 και διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης για ολική κατάργησή τους, Ίδρυση βρεφικών και παιδικών σταθμών σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ακόμα περιμένουμε να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες 7 περίπου χρόνων για παιδικό σταθμό στη Θουρία και  στα Αρφαρά, Διεκδίκηση ολοκλήρωσης αντισεισμικού, αντιπυρικού και αντιπλημμυρικού ελέγχου σε όλα τα σχολεία, Απογευματινά Δωρεάν προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού στα σχολεία μόνιμα, και Ίδρυση λαϊκού φροντιστηρίου δωρεάν για όλους. Και για όσους λένε ότι αυτά δεν γίνονται και ότι είναι «προεκλογικές κορώνες», του καλούμε να ρίξουν μια ματιά στο Δήμο Πάτρας. Που ενώ παίρνει ισχνή χρηματοδότηση από το κράτος, τη διαθέτει ώστε να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του και όχι για να κάνει απλώς έργα βιτρίνας.”

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

Από σήμερα Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ο υποψήδιος δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση πρόκειται να περιοδεύσει σε αρκετές περιοχές του δήμου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα βρεθεί:

· Την Δευτέρα 11/09 στις 7:00 μ.μ  περιοδεία  στον Άγιο Σίδερη

· Την Τρίτη  12/09 στις 7:00 μ.μ  περιοδεία στο Φραγκοπήγαδο

· Την Τετάρτη 13/09 στις 7:00 μ.μ ομιλία στη συγκέντρωση για τα αντιπλημμυρικά  και την επέτειο των 7 χρόνων από τις πλημμύρες του 2016 στην Αγία Σωτήρα  (Αγίου Γεωργίου)

· Την Πέμπτη  14/09 στις 7:00 μ.μ  περιοδεία στη Φυτειά

· Την Παρασκευή  15/09 στις 7:30 μ.μ ομιλία στο καφενείο του Βαγγέλη (Λακωνικής κ΄Νίκης)

· Το Σάββατο 16/09 στις 11:00 π.μ  στη καφενείο Μουριά (πλατεία Όθωνος). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Κουτουμάνος υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.  

· Την Κυριακή  17/09 στις 11:00 π.μ  στη πλατεία των Αρφαρών.  Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Κουτουμάνος υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.