Σάββατο
13
Απρίλιος
TOP

Λάμπρος ο εορτασμός της Ανάστασης του Κυρίου στο δήμο Πύλου-Νέστορος

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Δήμο Πύλου – Νέστορος το μεγαλειώδες και χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου.

 

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στους Ιερούς Ναούς, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πύλου – Νέστορος, συμμετέχοντας στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Το βράδυ Μεγάλου Σαββάτου οι πιστοί έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» και οι καμπάνες των Ναών χτυπούσαν χαρμόσυνα στέλνοντας το μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, τιμώντας την γενέτειρά του, παρευρέθηκε στην Ακολουθία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φοινικούντας, η οποία τελέστηκε από τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Πυρπιρή. Το κλίμα ήταν συγκινησιακά φορτισμένο τόσο μέσα στον Ιερό Ναό όσο και σε όλο τον προαύλιο χώρο που ήταν γεμάτος από πλήθος πιστών.

Το Άγιο φως παρέδωσε ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας παρέδωσε στον Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φοινικούντας. Εκεί μοιράστηκε το χαρμόσυνο φως της Ανάστασης, και με κατάνυξη άναψαν όλοι τη λαμπάδα τους, με τις φλόγες να πληθαίνουν σταδιακά, και τα μικρά παιδιά να βιώνουν ιδιαίτερα το μεγαλειώδες γεγονός. Το Άγιο φως πλημμύρισε με λάμψη όλο το προαύλιο, προσφέροντας σε όλους στιγμές ψυχικής ανάτασης και γαλήνης.

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, συγγενείς, γνωστοί και φίλοι με αγάπη και ζεστασιά στις καρδιές τους, λυτρωμένοι και γεμάτοι δύναμη, αντάλλαξαν ευχές και φιλιά.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας σε δήλωσή του αναφέρει: «Στέλνω τις εγκάρδιες ευχές μου σε όλους σας και σε καθέναν χωριστά, με την ελπίδα το Αναστάσιμο Φως να αποτελέσει φάρο πίστης και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, φωτεινά και πάντα ευλογημένα!»