Δευτέρα
5
Ιούνιος
TOP

Η κυκλοφορία και από τους δυο δρόμους παλιά και νέα εθνική οδό έχει κοπεί(video-photo)

Οι φόβοι επαληθεύτηκαν και οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τη φωτιά  από το μέτωπο που έκαιγε χθες πάνω από το Καρνάσι στην Τσακώνα στο νέο εθνικό δρόμο Τρίπολης Καλαμάτας. Στιγμές που σου κόβουν την ανάσα με τη λαίλαπα να εκτείνεται μέχρι το χωριό Παραδείσια πια. Όλα σε κίνδυνο

Φωτιά στη Μάνη: Εκκενώνεται το Γύθειο

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μάνη, καθώς η φωτιά στη επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ εκκενώνεται το Γύθειο, Μαυροβούνι και Βαθύ.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης».

Εξήγησε, δε, πως «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου», ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο κ. Βερούτης είπε ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Τέλος, σημείωσε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».

πηγή: newsit.gr

Εκκενώνεται Προληπτικά το Δασοχώρι

Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο σκηνικό οι κάτοικοι στην άνω Μεσσηνία. Το νέο μέτωπο της φωτιάς που κινήθηκε προς την Αρκαδία επέστρεψε με την κατάσταση να γίνεται πολύ δύσκολη ξανά στα ορεινά. Εντολή προληπτικής εκκένωσης δόθηκε για το Δασοχώρι με την πύρινη λαίλαπα να απειλεί και το Καρνάσι ξανά.

Σύλληψη στην Καλαμάτα για την φωτιά στην Άνθεια

Συνελήφθη πριν από λίγο νέος σε ηλικία ημεδαπός ύποπτος για εμπρησμό για τη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Άνθεια και απείλησε όλη την περιοχή. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη απο το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Πύρινος εφιάλτης περικλείει τη Μεσσηνία με αλλεπάλληλες εστίες να ξεπηδούν και να επιτείνουν την αγωνία σε μια ημέρα που αναμένεται δύσκολη, με το καμπανάκι συναγερμού να χτυπά μια και η περιοχή είναι στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.

Καλύτερη η εικόνα με το ξημέρωμα στα μέτωπα της Μεσσηνίας, καθότι στη ζώνη της Οιχαλίας γίνεται μεγάλη προσπάθεια και με την συμμετοχή των εναέριων μέσων και κύρια των ελικοπτέρων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα πάνω από Δεσύλλα και Αγριλόβουνο. Καλύτερη είναι η εικόνα στην Άνθεια όπου η άμεση κινητοποίηση δήμου, Πυροσβεστικής και εθελοντών απέδωσε καρπούς και το μέτωπο ελέγχεται σε τέτοιο βαθμό που η ανησυχία να έχει να κάνει με τις αναζωπυρώσεις.

«Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις φωτιές στη Μεσσηνία», λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και όπως επισημαίνει, «τα σημαντικότερα από αυτά εντοπίζονται στις περιοχές Μέλπεια και Βλαχόπουλο».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην Μέλπεια, η φωτιά κατεβαίνει προς τις περιοχές Δεσύλλα και Δασοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε προς τους Χράνους της Αρκαδίας, μπήκε σε μία χαράδρα και κινείται εκ νέου προς Μεσσηνία».
Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Βλαχόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η φωτιά καίει μέσα σε δύσβατο σημείο, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος, ενώ εκεί κοντά βρίσκονται οι κοινότητες Κρεμμύδια και Χατζή.»
Σχετικά με την φωτιά στην ‘Ανθεια Καλαμάτας, ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι «περιορίστηκε χάρις και στην επέμβαση των πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει ο δήμος».
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι «ήταν σημαντική η συμβολή των πολιτών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίοι βοήθησαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στα μέτωπα στις κοινότητες Καρνάσι και ‘Ανθεια, μεταφέροντας νερό με τα αγροτικά τους μηχανήματα».

Διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό λόγω πυρκαγιάς

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, από την 09:10 ώρα της Παρασκευής 6 Αυγούστου και μέχρι εξάλειψης των προκληθέντων από την πυρκαγιά δυσμενών συνθηκών ορατότητας, θα ισχύσει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 198,6 και 210,6 του Νέου Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης- Καλαμάτας, ενώ η εκτροπή των οχημάτων πραγματοποιείται στα ακόλουθα σημεία:

  • Στην 199 χ/θ του Νέου Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη (κόμβος Παραδείσια), για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας – Τρίπολης (τ.κ. Αλλαγή Μεσσηνίας), προ της εισόδου στον Αυτοκινητόδρομο, για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Επιπλέον, στις ως άνω χιλιομετρικές θέσεις όπως και στην Παλαιά   Εθνική Οδό Τρίπολης-Καλαμάτας, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας και θα ακινητοποιούνται, όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα και λοιπά βαρέα οχήματα, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας.
  • Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
  • Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Κόπηκε η κυκλοφορία στην Τσακώνα

Μάχη με τις φλόγες στον εθνικό δρόμο Τρίπολης Καλαμάτας στο ύψος της Τσακώνας . Ήδη επιχειρούν pzl αεροσκάφη και οχήματα της πυροσβεστικής μαζί με τις δυνάμεις του Μορέα σε ένα μέτωπο που πέρασε πάνω από το Καρνάσι προς τους Χράνους και τώρα κινείται προς τα εδώ