Τρίτη
31
Ιανουάριος
TOP

Λυπητερή… υποχρεώσεων -Τελευταία ημέρα για τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και ρύθμιση χρεών πανδημίας

Η κλεψύδρα αδειάζει σήμερα Δευτέρα για τους φορολογούμενους που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2022 ή δεν έχουν υποβάλει ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους αλλά και για τους φορολογούμενους που δεν έχουν πληρώσει την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ του 2021 και του φόρου εισοδήματος.

Σήμερα πέφτει και η αυλαία της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας σε 36 ή 72 δόσεις αν και λογιστές και φορείς της αγοράς έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να δώσει νέα παράταση. Ο χρόνος τελειώνει και για τα ζευγάρια που θέλουν να υποβάλουν φέτος χωριστή φορολογική δήλωση αλλά και για όσους θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα εκπνέει η προθεσμία για:

 1. Πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2022
 2. Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης ακινησίας οχημάτων για όσους θέλουν να «γλιτώσουν» την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης ή το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
 3. Πληρωμή έκτης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ έτους 2021.
 4. Εξόφληση όγδοης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2021.
 5. Υποβολή αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε έως 36 άτοκες δόσεις ή έως 72 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Η ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021. Σήμερα θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση της ρύθμισης.
 6. Υποβολή δήλωσης από τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλουν φέτος χωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
 7. Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας και αμοιβών γιατρών του ΕΣΥ.
 8. Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, για τους λήπτες αγροτικών επιδοτήσεων που οι σχετικές βεβαιώσεις εκδόθηκαν καθυστερημένα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
 9. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή, ή δεν έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά τους λόγω του γεγονότος ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν εμπρόθεσμα δεν κρίθηκαν επαρκή και ακριβή.
 10. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τους κληρονόμους αποβιωσάντων.
 11. Οριστικοποίηση της εικόνας στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» για το προηγούμενο έτος, καθώς και η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής από τους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.
 12. Υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες».

διαβάστε το ρεπορτάζ του www.ot.gr πατώντας εδώ για την συνέχεια