Τετάρτη
24
Ιούλιος
TOP

Λύσεις… εδώ και τώρα από τον Δημήτρη Πτωχό – Αυτοψίες στα έργα σε Μεσσήνη, Τριφυλία και Οιχαλία (video)

Δυναμικά συνεχίζει την πορεία του προς την κοινωνία στην οποία και δίνει έμφαση στο αποτέλεσμα και το πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα που προκαλούν οι δράσεις και τα έργα που τρέχουν ο Δημήτρης Πτωχός.

      

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου βρέθηκε σήμερα σε μια σειρά από έργα της Μεσσηνίας, εξετάζοντας την εξέλιξή τους και δίνοντας επί τόπου… λύσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πρώτος σταθμός των επισκέψεών του ήταν η πολύπαθη παράκαμψη του Πεταλιδίου. Το έργο που είχε αρκετά ζητήματα -και μάλιστα  σε διάφορα επίπεδα- έχει ξεμπλοκάρει και έχει πάρει ρυθμό υλοποίησης.

Ο ίδιος μάλιστα ο κ. Πτωχός -ο οποίος συνοδευόταν σχεδόν από το σύνολο των αυτοδιοικητικών στελεχών, τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο τον Εκτελεστικό Γραμματέα Γιώργο Σπίνο και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες- δεν στεκόταν στην… θεωρητική αντιμετώπιση των πραγμάτων.

Με χειροπιαστό τρόπο σε χρόνο… dt έδωσε λύσεις ακόμη και σε ζητήματα που σχετίζονταν με τις γραμμές… ηλεκτροδότησης. Και δεν είναι μόνο ότι καταπιανόταν με όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει το έργο, αλλά έδωσε και milestone υλοποίησης που θα πρέπει σε ένα μήνα να έχουν ικανοποιηθεί, σημειώνοντας πως θα είναι εκεί ξανά.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στην Τριφυλία στο άλλο “περιβόητο” έργο του λιμανιού στη Μαραθόπολη, που έχει περάσει από… σαράντα κύματα. Οι υποσχέσεις… έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις με τον κ. Πτωχό να μην αφήνει περιθώρια για… δεύτερες σκέψεις και για καθυστερήσεις, αλλά να στέκεται στην ουσία να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις.

Μάλιστα το πλέον χαρακτηριστικό και εδώ ήταν η επικοινωνία με τον κόσμο τον οποίο και άκουσε προσεκτικά στα όσα αναφέρθηκαν. Οι αλιείς της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι του τουρισμού ήταν εκεί για να παραθέσουν στον κ. Πτωχό τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν με τον ίδιο να ενστερνίζεται τις απόψεις τους.

Μετέπειτα με τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη βρέθηκαν και στο οδικό έργο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά, ένα έργο ζωτικής σημασίας το οποίο και αναμένεται από τα τέλη του καλοκαιριού να μπορέσει να αποδίδεται τμηματικά στην κυκλοφορία. Επόμενος σταθμός ήταν το λιμάνι της Κυπαρισσίας και τέλος η περιοχή της Οιχαλίας.