Δευτέρα
5
Ιούνιος
TOP

Μ. Σπυράκη: «Να αποκλειστεί η Ρωσία από διεθνές χρηματοδοτικό σύστημα» (video)

Στην ανάγκη επιβολής σοβαρών κυρώσεων στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία στάθηκε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η κα Σπυράκη η οποία επεσήμανε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, χαρακτηρίζοντας ως… βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας στην Ευρώπη και στον κόσμο την εξέλιξη αυτή, μίλησε για την αντίδραση του Δυτικού Κόσμου που πρέπει εκτός από άμεση και συντονισμένη, να είναι και αναλογική.

«Πρέπει να αποκλειστεί η Ρωσία από διεθνές χρηματοδοτικό σύστημα, καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει όταν δεν μπορεί να εξάγει τα αγαθά που παράγει», ανέφερε μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής, τονίζοντας πως αυτές οι κυρώσεις δε θα είναι προειδοποιητικές όπως οι προηγούμενες.

Η Μαρία Σπυράκη μίλησε και για το μείζον ζήτημα που αφορά στο ενεργειακό και την ανάγκη να βρεθούν άλλοι πάροχοι φυσικού αερίου, καυτηριάζοντας την καθυστέρηση που έχει καταγραφεί σε αυτήν την κατεύθυνση. «Η ΕΕ έχει ήδη αναζητήσει άλλους παρόχους φυσικού αερίου, αν και το κάνει πολύ αργά.

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς οι τιμές θα είναι υψηλές εξαιτίας της ζήτησης», σημείωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ που στάθηκε και στα της Τουρκίας τονίζοντας πως πρέπει να λάβει το μήνυμα του τι σημαίνει να κινηθείς αναθεωρητικά.