Κυριακή
27
Ιούλιος
TOP

Συνεχίζεται η μάχη στον Αετό Μεσσηνίας –Πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (pic’s)

Παρά τη βελτιωμένη εικόνα σήμερα και τη διάσπαση του μεγάλου μετώπου η εικόνα εγείρει ανησυχία στην περιοχή της Μεσσηνίας όπου συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες. Μετά και την τελευταία αναζωπύρωση στο χωριό Μοναστήρι, αναζωπυρώσεις εντοπίζονται επίσης στον οικισμό Σελλά, με μικρές εστίες φλόγας να παραμένουν κυρίως λόγω της ξηρής βλάστησης και της μορφολογίας του εδάφους.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι εθελοντές και οι κάτοικοι συνεχίζουν την προσπάθεια να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια, με τη μάχη να δίνεται σύμφωνα με την ΕΡΤ από αυλή σε αυλή, για να προστατευθούν τα νοικοκυριά και οι ζωές των ανθρώπων.

Αετός Μεσσηνίας: Πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία την ώρα της κατάσβεσης – Μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πυροσβέστης συμμετείχε σε κατάσβεση μιας εκ των αναζωπυρώσεων σε δύσβατο σημείο στο χωριό Μοναστήρι και ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία.

Άμεσα οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, ώστε να τον παραλάβει ασθενοφόρο.

ΠΗΓΗ ertnews.gr

Μεγάλη η καταστροφή 

Σημαντικές είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στον Αετό Μεσσηνίας, με τις φλόγες να έχουν κατακάψει μεγάλη δασική και αγροτική έκταση.  ζημιές είναι εκτεταμένες, με καλλιέργειες ελιάς, αμπελιών και σύκων να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, πλήττοντας σοβαρά τους κατοίκους της περιοχής, για τους οποίους αυτές οι μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις αποτελούσαν βασικό μέσο επιβίωσης. Παράλληλα, έχουν σημειωθεί σοβαρές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με πολλά χωριά να παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μόνο τις τελευταίες 24ώρες το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να ανταποκριθεί σε 137 αστικές πυρκαγιές και παρείχε βοήθεια σε 97 περιπτώσεις ανάγκης.

Πηγή ertnew

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Πελοπόννησος

Η χώρα βρέθηκε σε πύρινο κλοιό το Σάββατο με χιλιάδες στρέμματα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο, Κύθηρα και σε άλλες περιοχές της χώρας καθώς ο επίμονος καύσωνας και η παρατεταμένη ξηρασία δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει και σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε 11 Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και η Πελοπόννησος σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
-Περιφέρεια Πελοποννήσου
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Ηπείρου
-Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕ Φλώρινας, ΠΕ Καστοριάς, ΠΕ Κοζάνης)
-Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)
-Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Τρικάλων)
-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
-Περιφέρεια Κρήτης

Σε ισχύ σήμερα απαγόρευση σε περιοχές NATURA, δάση, πάρκα και άλση της ΠΕ Μεσσηνίας

Σε εφαρμογή της υπ΄ αριθμ.130238/07-05-25 (ΑΔΑ: 6ΗΦ57Λ1-0ΩΖ) Απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, και σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για την Κυριακή 27/07/25 (κατηγορία κινδύνου 4 –

πολύ υψηλή), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, η διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση, καθώς και η οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, αθλητικής, ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ., εντός των περιοχών της Π.Ε. Μεσσηνίας, όπως αυτές περιγράφονται στην ανωτέρω απόφαση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ