Παρασκευή
21
Ιούνιος
TOP

Μαρία Σπυράκη: «Λόγια του αέρα από τον κ. Κασσελάκη -Πολιτική στο… μιλητό, δεν γίνεται!» (video)

Κρίσιμα ζητήματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα και σε αυτή την πορεία προς τις ευρωεκλογές ανέδειξε η Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Η κα Σπυράκη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα αποτυπώνει ο Πρόεδρός του με “λόγια του αέρα” που οδηγούν στην “πολιτική απαξίωση”. 

Αρχικά για το “μπλόκο” στους Σπαρτιάτες χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή πολύ σημαντική στεκόμενη στη συνέπεια λόγων και πράξεων της ΝΔ, υπενθυμίζοντας την απόφαση με «μπροστάρη» τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει «την ενοποίηση της δικογραφίας για να προχωρήσει η δικαιοσύνη στην απαγγελία κατηγορίας στη Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση». Όπως τότε έτσι και τώρα η Νέα Δημοκρατία «φρόντισε με κάθε τρόπο να αποτρέψει την είσοδο τέτοιων μορφωμάτων στη βουλή και τώρα το αρμόδια τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε ότι δεν θα προχωρήσει το ψηφοδέλτιο των σπαρτιατικών στο ευρωκοινοβούλιο»

Η κα Σπυράκη συνέχισε σημειώνοντας το καθαρό μήνυμα που διαχρονικά στέλνει η κυβέρνηση της ΝΔ  και  σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην καταθέσει υπόμνημα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πολιτική στο… μιλητό, δεν γίνεται!» για να υπενθυμίσει την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την περίοδο που το νομοθέτημα πήγε στη βουλή για να βάλει «φρένο» στη συμμετοχή μορφωμάτων που έχουν σχέση με την εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» στις εθνικές εκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε αυτό το νομοθέτημα. Τώρα που ήρθε η ώρα, και μπήκαν οι Σπαρτιάτες στη βουλή παρακάμπτοντας το πλαίσιο του νομοθετήματος η κυβέρνηση κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε απλά να κάνει μια φραστική καταγγελία!» για να εκφράσει απορία για την απραγία του ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως σημείωσε «η πολιτική είναι πράξεις».

Για να καταδικάσει στη συνέχεια και σε όλους τους τόνους, το σκηνικό χειροδικίας που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο και τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, η κα Σπυράκη το χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο, απορριπτέο, χυδαίο και δυσφημιστικό για την ελληνική Βουλή».

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «ΑΕΡΑ» ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

«Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ η επένδυση στην υγεία», ήταν τα λόγια του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λίγο πριν αναχωρήσει από την Αστυπάλαια, αναφορικά με τις δαπάνες στην υγεία. Στις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη, η κα Σπυράκη αρχικά είπε πως «υπάρχει ένα θέμα με τον κ. Κασσελάκη που προκαλεί σύγχυση… Στην περίπτωση αυτή, είναι πραγματικά προβληματικό το ότι δεν είχε γνώση του ποσοστού των δαπανών για την υγεία από τον προϋπολογισμό, δεν είχε γνώση του ποσοστού των δαπανών για την παιδεία από τον προϋπολογισμό! Κι επειδή μετά ανακάλυψε ότι όσα λέει έχουν ήδη υπερκεραστεί από τις δαπάνες που έχει ήδη προβλέψει η κυβέρνηση αποφάσισε να διπλασιάσει το ποσοστό. Λόγια του αέρα, με αυτό τον τρόπο η πολιτική απαξιώνεται!»

Για να ασκήσει δριμεία κριτική στον κ. Κασσελάκη. «Από το 5 μέχρι το 10% η απόσταση είναι διπλάσια και συνεπάγεται μερικά δισεκατομμύρια τα οποία υποθέτει ο κ. Κασσελάκης μπορεί να έχει την ευχέρεια να τα βάλει από την τσέπη του αλλά πάντως δεν είναι μια στιγμή επί την οποία μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά επί των εξαγγελιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΚΑΛΠΗ

«Ελπίζουμε πως η ψήφος των πολιτών δεν θα είναι χαλαρή». Αυτή την ελπίδα εξέφρασε η κα Σπυράκη αναφερόμενη στην κάλπη της 9ης Ιουνίου. Μίλησε για τα όσα έχει εισπράξει η ίδια από τον κόσμο διαπιστώνοντας πως «Είναι κοινός τόπος ότι η πρόοδος που έγινε στην Ελλάδα από το 2019 έως το 2024 είναι ορατή στην οικονομία, τον εκσυγχρονισμό του κράτος, της αξιοκρατίας, στην στήριξη των ευάλωτων». Το διακύβευμα όπως είπε είναι «Σταθερότητα, πρόοδος».