Τετάρτη
12
Ιούνιος
TOP

Μάριος Ηλιόπουλος: Ο Μεσσήνιος νέος ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ

Ο ιδιοκτήτης της Seajets, Μάριος Ηλιόπουλος, θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο του, την ομάδα της ΑΕΚ, όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ανήκει στην νέα γενιά Ελλήνων εφοπλιστών που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται οικογενειακώς στα δεξαμενόπλοια, ενώ πλέον είναι ιδιαίτερα ενεργός στην ελληνική ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της VesselsVaue, η εταιρεία διαθέτει έναν στόλο 34 πλοίων – στη συντριπτική πλειονότητα ταχύπλοα –  με την αξία στόλου να αποτιμάται στα 200 εκατ. δολάρια, χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνονται όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Ο “Super Mario”, όπως είναι το παρατσούκλι του λόγω της αγάπης και της συμμετοχής του σε αγώνες ράλι, μυήθηκε στην θάλασσα από τον πατέρα του Παναγιώτη, ο πρώτος  που νηολόγησε υδροπτέρυγα και ταχύπλοα σκάφη στο Αιγαίο. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με καταγωγή από τα Λογγά Μεσσηνίας ασχολήθηκε με τη ναυτιλία για πρώτη φορά το 1958, επενδύοντας στα φορτηγά πλοία.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει αποχωρήσει εδώ και δύο χρόνια από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, αφού ήρθε σε σύγκρουση με τη διοίκηση του Συνδέσμου και κυρίως με τον όμιλο Attica και με δική του πρωτοβουλία έχει ιδρύσει νέου Συνδέσμου Ταχυπλόων και Κρουαζιερόπλοιων. Μαζί του στο εγχείρημα αυτό, η Alpha Lines του ακτοπλόου Αντώνη Αγαπητού και οι Ανδριώτες αδελφοί, Δημήτρης και Γιώργος Στεφάνου της Golden Star Ferries, με ένα πλοίο τους.

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο Μάριος Ηλιόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα και με τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τη δωρέα του μετά τους σεισμούς στη γειτονική χώρα.

πηγή: www.capital.gr