Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Market pass: «Τρέχουν» οι πληρωμές για 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους (pic)

Μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαρτίου το αργότερο θα λάβουν το επίδομα Market Pass των 17,60 έως 80 ευρώ τον μήνα, τα 1,75 εκατομμύρια νοικοκυριά οι οποίοι επέλεξαν να το εισπράξουν ως έμβασμα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Αυτοί είναι οι πρώτοι δικαιούχοι, οι αιτήσεις των οποίων εγκρίθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr θα λάβουν συνολικά 143,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι πληρωμές στο λογαριασμό τους θα γίνονται σταδιακά ως τη Δευτέρα, ανάλογα με το τραπεζικό ίδρυμα το οποίο έχουν επιλέξει. Όσοι εξ αυτών όμως έκαναν αίτηση που εγκρίθηκε έως 28 Φεβρουαρίου, αλλά δεν δουν χρήματα ως την ερχόμενη Τρίτη στο ΙΒΑΝ το οποίο δήλωσαν, θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν καθώς μάλλον θα λάβουν ειδοποίηση με SMS πως δήλωσαν λάθος ή ανενεργό λογαριασμό και θα πρέπει να προβούν σε διορθώσεις έως 2 Μαΐου.

Άλλοι 575.000 δικαιούχοι επίσης, οι οποίοι προτίμησαν την άυλη χρεωστική κάρτα, θα πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Και αυτοί πάντως, άρχισαν ήδη από χθες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και οδηγίες από τις τράπεζες, για να κάνουν την εγκατάσταση της σχετικής εφαρμογής στο κινητό τους.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Καθώς θα πρέπει να προηγηθεί και ταυτοποίηση του κατόχου (ενδεχομένως και με βιντεοκλήση) από την τράπεζα, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κάρτα τους, οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μέρες μέχρι να δουν τις πιστώσεις στο ψηφιακό πορτοφόλι στα κινητά τους τηλέφωνα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για λόγους πιστοποίησης της άυλης κάρτας, θα ζητηθεί από την τράπεζα να καταχωρηθεί και ο ΑΦΜ και το κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει ο δικαιούχος, κατά την αίτησή του για το Market Pass.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε ίδρυμα πληρωμών θα επικοινωνήσει με τον δικαιούχο για να του δώσει οδηγίες, ενώ λειτουργεί και κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.

πηγη  newmoney.gr