Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Masterchef challenge για 40 VIP guests με την υπογραφή του Δημήτρη Πυλιώτη στην  Costa Navarino

Η γαστρονομία λειτουργεί ως παράγοντας εμπλουτισμού της ταξιδιωτικής εμπειρίας και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Ελλάδα. Η Μεσσηνιακή γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει πρέσβειρα του τουρισμού ανά τον κόσμο καθώς ο σύγχρονος βιωματικός τουρισμός έχει μετακινηθεί σε μια άποψη σύμφωνα με την οποία οι τουρίστες προτιμούν πιο εξειδικευμένες και διαφοροποιημένες τουριστικές εμπειρίες. Η άποψη αυτή ενισχύεται στην Costa Navarino μέσω δράσεων και εκδηλώσεων που εμπλουτίζουν την τουριστική εμπειρία, όπως το μαγειρικό challenge event με άρωμα από MasterChef και με την συμμετοχή ενός φιναλίστ του αμερικανικού διαγωνισμού το οποίο φιλοξενήθηκε στο Romanos και έκλεψε τις εντυπώσεις. 40 VIP ένοικοι του ξενοδοχείου Costa Navarino από κάθε γωνιά του κόσμου χωρισμένοι σε 4 ομάδες των δέκα ατόμων κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας μια Masterchef challenge με την υπογραφή του Δημήτρη Πυλιώτη.

Ο Ελληνοαμερικανός σεφ που γνωρίζει καλά από γαστρονομικές προκλήσεις εμπνεύστηκε την δοκιμασία από τη Μεσσηνία χρησιμοποιώντας τους πραγματικούς θησαυρούς της και εστίασε στην διατροφική αξία κάθε υλικού που χρησιμοποιήθηκε.

Συνδυάζοντας ντόπιες πρώτες ύλες σε ένα μενού τεσσάρων πιάτων, ο Δημήτρη Πυλιώτης δοκίμασε τις μαγειρικές γνώσεις και τις δυνατότητες των διαγωνιζομένων προκαλώντας τους να ολοκληρώσουν μενού τεσσάρων ελληνικών πιάτων:

1 πιάτο: Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

2 πιάτο: Αλμυρό cheesecake

3 πιάτο Όσπρια σαλάτα με πορτοκάλι

4 πιάτο: Τραχανότο με άγρια μανιτάρια και τρούφα.

Ο Δημήτρης Πυλιώτης ως Chef instructor καθόλη τη διάρκεια του μαγειρικού διαγωνισμού των 4 ομάδων ήταν και ο κριτής για την νικητήρια ομάδα! Το μαγειρικό challenge εξελίχθηκε σε ντέρμπι με μεγάλη νικήτρια την μπλε ομάδα.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι μαγείρεψαν και γεύθηκαν τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης σε πιάτα που χαρακτηρίζουν την Ελληνική γαστρονομική κουλτούρα, και στο τέλος πήραν τις συνταγές και πολλά πολλά tipς για μελλοντικές απόπειρες gourmet ελληνικών δημιουργιών, με τη σιγουριά πως όσα έμαθαν και γνώρισαν θα τα μεταφέρουν στον τόπο τους, διαφημίζοντας τη Μεσσηνία και όλα όσα έχει να προσφέρει.