Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται τα πρωταθλήματα σκάκι του ΝΟ Καλαμάτας

Τα πρωταθλήματα του Σκακιστικού Τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της σκακιστικής ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας διεξήχθησαν οι παρτίδες του 6ου γύρου.

Διεξάγονται τρία κλειστά τουρνουά με την συμμετοχή 28 σκακιστών – σκακιστριών. Διαιτητές των τουρνουά είναι οι κ.κ. Φίλιππος Παπαδημητρίου και Θοδωρής Τσεκούρας.

Τα αποτελέσματα του 6ου και προτελευταίου γύρου:

1ο σκακιστικό πρωτάθλημα “Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας”

Περικλής Φύκιρης – Φωτεινή Χριστίνα Βορριά 1-0,  Βασίλης Φιλόπουλος – Γιώργος Πράσινος 1-0 , Άννα Βασιλοπούλου – Γιώργος Κορδονούρης 1-0 , Θανάσης Κάππος – Δημήτρης Παπανικολόπουλος 1-0 , Μάριος Μακρής – Θάνος Κορομηλάς 0-1 , Ιφιάνασσα Σπαντιδέα – Κωνσταντίνος Μακρής 1-0.

Στην βαθμολογία προηγείται ο Περικλής Φύκιρης με 6 βαθμούς σε 6 αγώνες και στην δεύτερη θέση ισοβαθμούν οι Άννα Βασιλοπούλου, Φωτεινή Βορριά και Βασίλης Φιλόπουλος με 4 βαθμούς.

1ο σκακιστικό πρωτάθλημα ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ

Χάινζ Μάτιτσκα – Αντώνης Κυριακόπουλος 0,5 – 0,5, Πέτρος Διαμαντέας – Φάνης Διακουμέας 1-0, Πάνογιώτης Μπούρας – Κατερίνα Όνιπκο 1-0, Μανώλης Μουτζούρης – Παναγιώτης Κόντος 0,5 – 0,5.

Το τουρνουά είναι αμφίρροπο και ο νικητής θα κριθεί στον τελευταίο γύρο καθώς στην πρώτη θέση ισοβαθμούν οι Χάινζ Μάτιτσκα, Παναγιώτης Μπούρας, Αντώνης Κυριακόπουλος και Πέτρος Διαμαντέας με 4 βαθμούς σε 6 αγώνες!

1ο σκακιστικό πρωτάθλημα “Πραλίνα”

Γιώργος Δικαίος – Νικόλας Πετροπουλεάς 1-0 , Δαμιανός Διασάκος – Χριστίνα Κουτούρη 1-0 , Σταμάτης Καλογεράκος – Νικόλας Κυριακόπουλος 0-1 , Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος – Ανδριάνα Αθανασοπούλου αναβολή.

Οι Δαμιανός Διασάκος και Ανδριάνα Αθανασοπούλου ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με  4.5 βαθμούς και τους ακολουθεί ο  Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος με 4 βαθμούς.

Ο 7ος και τελευταίος γύρος θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 5:30μ.μ. στην αίθουσα της σκακιστικής ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τουρνουά και την λειτουργία του σκακιστικού τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες www.nokchess.gr και facebook: Σκακιστική Ακαδημία Ν.Ο. Καλαμάτας.

Η τελετή λήξης απονομής επάθλων των τουρνουά είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 18/12/2022 το απόγευμα, όμως αναβάλλεται λόγω του τελικού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (κατόπιν αίτησης των σκακιστών) και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8/1/2023 μαζί με ένα τουρνουά μπλιτς.

Κατά το πρωινό της Κυριακής 18/11/2022 θα διεξαχθεί το 2ο τουρνουά αρχαρίων «Zafeiropoulos Travel Center».

Η έφορος ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους αθλητές για την εξαιρετική παρουσία τους, καθώς και τα Μ.Μ.Ε. του τόπου μας για την προβολή του σκακιστικού αθλήματος και εύχεται καλή επιτυχία στην διεξαγωγή του 7ου γύρου.