Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Με μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Χορού στη Μεσσήνη

Με μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς στο αμφιθέατρο του πάρκου Μεσσήνης το Σάββατο το βράδυ, τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, οι σύλλογοι και οι σχολές χορού της πόλης. Στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης, τμήματα με χορευτές όλων των ηλικιών παρουσίασαν εντυπωσιακές φιγούρες τόσο στα σύγχρονα χορευτικά όσο και στους παραδοσιακούς αντιπροσωπευτικούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για τον ρόλο του χορού στην ψυχική και σωματική υγεία αλλά και την ευεξία που προσφέρει μίλησαν η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Γρηγορία Τσοπανάκη, η καθηγήτρια χορού-χορογράφος Αγγελική Αγγελοπούλου και ο γενικός ιατρός Ηλίας Μανδηλάρης.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ο χορός είναι έκφραση, δημιουργία και στοιχείο της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Συνεχάρη επίσης τους συλλόγους και τις σχολές χορού της πόλης που είναι τόσο δραστήριοι και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του Δήμου, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ χόρεψαν τμήματα από τον Σύλλογο «Η χαρά του παιδιού», τις Σχολές Χορού «Κίνησης Τέχνη» και «Baila Fuerte» καθώς και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι φίλοι της Μεσσήνης», τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης και τον Δημοτικό Χορευτικό Όμιλο Μεσσήνης.

Στο τέλος της βραδιάς απονεμήθηκαν τόσο στους ομιλητές όσο και στους εκπροσώπους των συλλόγων και σχολών χορού διπλώματα συμμετοχής. Τις απονομές έκαναν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μπεσσής και Ελένη Τσέλιου, η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη και ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Παυλόπουλος.