Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
TOP

Με παράλληλες εκδηλώσεις συνεχίζεται η 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας

Η 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα καθώς επίσης να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Την Κυριακή 15 Μαΐου οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με συναυλία από το Σύνολο Μοντέρνας Μουσικής των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

IMG 20220515 201651 Medium

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της 9ης Ανθοκομικής, θα πραγματοποιηθούν και άλλες μουσικές εκδηλώσεις ως ακολούθως:

Αύριο, Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί Μουσική εκδήλωση με την Παιδική Μπαντίνα και Προπαιδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στο χώρο της νότιας λίμνης του πάρκου.

Το Σάββατο 22 Μαΐου και μεταξύ των ωρών 18:00 και 20:30 μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα γεμίσουν με μουσική το Πάρκο Σιδηροδρόμων δημιουργώντας μια «Μουσική διαδρομή» από την είσοδο του Πάρκου μέχρι και το χώρο που φιλοξενείται η Ανθοκομική και στις 20:30 θα δοθεί Συναυλία από την Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο χώρο του πατινάζ.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ

Χθες, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, το απόγευμα, στο πλαίσιο της 9ης Ανθοκομικής, ο Διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ιωάννης Λιοντήρης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η αξία της φωτοσύνθεσης» ενημερώνοντας τους παρευρεθέντες για αυτή τη βιοχημική διαδικασία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τα φυτά. Εξάλλου η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη φωτοσύνθεση.

IMG 1024 Medium

IMG 1021 Medium

Σήμερα στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία – συζήτηση από το Σύλλογο Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας με θέμα: «Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από την καλλιέργεια της ελιάς» (χώρος σκάκι).

an 22 2