Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Με την συμβολή Σαμαρά ένα ακόμη μεγάλο έργο

Επειδή το έργο για τα απορρίμματα έχει τη δική του ιστορία, διαβάστε παρακάτω για οφείλουμε να μην ξεχνάμε…

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τα όσα εξελίχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για να καταφέρει η Πελοπόννησος να γυρίσει οριστικά σελίδα. Με την υπογραφή της κορυφαίας εταιρείας «Τέρνα Ενεργειακή» που έμεινε και επέμεινε σε ένα έργο κορυφαίας σημασίας και αξίας.

Και με την συνδρομή πολλών, κύρια, του Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου του Γιώργου Αγραφιώτη που κάθε στιγμή ήταν από πάνω με απαντήσεις στις πολλές αντικειμενικές και… όχι δυσκολίες του ΣΔΙΤ. Και φυσικά την συμβολή του Π. Νίκα ως περιφερειάρχη που το έτρεξε γρήγορα και αποτελεσματικά και την συνδρομή της σημερινής κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο πρέπει για την ορθότητα των πραγμάτων να υπογραμμιστεί και κάτι ακόμη. Οι πρώτες αναφορές του Προέδρου της ΓΕΚ Τέρνα Γιώργου Περιστέρη άλλωστε ήταν χαρακτηριστικές για την πορεία που πήραν τα πράγματα από την στιγμή που έπεσαν οι υπογραφές. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και το έργο αυτό δημοπρατήθηκε το 2013 επί ημερών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Εκεί έγινε η αρχή με τους υπουργούς τότε να βρίσκονται στην έδρα της Περιφέρειας και να δείχνουν τον δρόμο. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διαπιστώνει κανείς σε μικρά και μεγάλα έργα το ποια ήταν και είναι η συμβολή του πρώην Πρωθυπουργού σε κορυφαίες πρωτοβουλίες και έργα που επί ημερών του έχουν μπει μπροστά και ακόμη και σήμερα αυτό αναγνωρίζεται.

Και για να λέμε… και του στραβού το δίκιο, για το έργο το… χεράκι του έχει βάλει και ο Πέτρος Τατούλης που είχε προτείνει το ΣΔΙΤ και είχε πάρει και την αρμοδιότητα από την τότε διυπουργική, άσχετα από τα όσα ακολουθήθηκαν μετά…