Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Μέχρι να γίνουν… εκλογές, το «βάρος» στη μεσαία τάξη από τη ΝΔ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση «γοητεία» της μεσαίας τάξης, της «πολύφερνης νύφης για κάθε κόμμα», καθώς παραδοσιακά η ψήφος της κρίνει τη νίκη στις εκλογές. Και εν προκειμένω, για την κυβερνώσα παράταξη αποτελεί το μεγάλο “στοίχημα” στην πορεία προς τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες στο “γαλάζιο στρατόπεδο” επεξεργάζονται σχέδια επί σχεδίων για το πως θα διατηρήσουν τη σχέση με τη μεσαία τάξη, η οποία αποτελούσε τον βασικό εκλογικό κορμό της ΝΔ.

Οπωσδήποτε είναι μία δύσκολη «επιχείρηση» καθώς μπορεί η κυβέρνηση σε όλες τις κρίσεις (ενεργειακή, πανδημία κ.α.) να έχει λάβει μέτρα στήριξης, αλλά η κλιμάκωση της κρίσης φέρνει όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στο δρόμο της. Ήδη, σε όλα τα τελευταία επιδόματα (Fuel Pass, Power Pass, πρόγραμμα αντικατάστασης συσκευών) διευρύνθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να συμπεριληφθεί και η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Στα θετικά της ανάγνωσης που κάνει η ΝΔ είναι ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν είναι ενθαρρυντικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι πολίτες με μεσαία εισοδήματα δεν ξεχνούν τις σκληρές “θυσίες” που χρειάστηκε να κάνουν στην διαδικασία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια. Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Μοσχάτο δεν παραγνωρίζουν τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν από τυχόν διεύρυνση των δυσκολιών μέσα στο καλοκαίρι.

διαβάστε την συνέχεια στο ρεπορτάζ του www.newsit.gr πατώντας εδώ