TOP

Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας – Τι σημείωσε ο Περικλής Μαντάς για τις εξελίξεις στις υποδομές (video)

Την εκτίμηση πως ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο της Καλαμάτα θα είναι στον «αέρα» εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 εξέφρασε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο στους επενδυτές, και υπάρχουν αρκετοί, για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

«Η διαδικασία ολοκληρώθηκε για την προετοιμασία του φακέλου δυο μήνες γρηγορότερα» και αναδείχθηκε ο τεχνικός σύμβουλος ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα την επόμενη φάση του διαγωνισμού και «εντός εξαμήνου όπως ορίζεται από τη σύμβαση θα προβεί σε διαγωνιστικό έλεγχο των αναγκών του αεροδρομίου και ταυτόχρονα να τις ποσοτικοποιήσει και να φτιάξει το επιχειρησιακό σχέδιο που απαιτείται προκειμένου να προχωρήσουμε στα τεύχη δημοπράτησης» εξήγησε με παρέμβασή του στην τηλεόραση Best, ο Περικλής Μαντάς  διευκρινίζοντας πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών τα τεύχη δημοπράτησης θα είναι έτοιμα νωρίτερα της χρονικής προθεσμίας.

Ο κ. Μαντάς τόνισε το έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον που ήδη υπάρχει για το αεροδρόμιο χαρακτηρίζοντας ως ένα θετικό το γεγονός πως «Το αεροδρόμιο Καλαμάτας πηγαίνει μόνο του» καθώς όπως είπε κερδίσουμε χρόνο και «θα έχουμε τη δυνατότητα πολύ πιο σύντομα -και με μεγάλη συμμετοχή ιδιωτιών -να κατασκευασθεί».

Στάθηκε επίσης στο όφελος που θα έχει η ευρύτερη περιοχή καθώς «…μιλάμε για σύγχρονές εγκαταστάσεις, υψηλότατο επίπεδο ασφάλειας, καινούργια εμπειρία για τους επισκέπτες που θα είναι πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο καθώς το αεροδρόμιο είναι πύλη επιδώσου για όλη την Πελοπόννησο και χώρα»

Συνδυαστικά με την δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στις κοινές δράσεις με την Elbit Systems που αφορούν κυρίως συστήματα εξοπλισμού όπου «θα υπάρξει άμεση συνεργασία τεχνικών συμβούλων και την Elbit για συντονισμό» ενώ τόνισε και την δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας «καλά αμειβόμενες, στο πιο ελκυστικό κομμάτι μας, το τουριστικό».

Στην τελική ευθεία το οδικό έργο Καλαμάτα -Ριζόμυλος -Πύλος -Μεθώνη

Στο κομμάτι των υποδομών και δη εκείνων που αφορούν στο οδικό έργο Καλαμάτα -Ριζόμυλος -Πύλος -Μεθώνη, ο Μεσσήνιος βουλευτής τόνισε πως η ολοκλήρωση του έργου αυτού αναμένεται εδώ και δεκαετίες και ο διαγωνισμός βρίσκεται στη β΄ φάση «Έχουμε επιλέξει έναν δρόμο του ανταγωνιστικού διαλόγου και της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού  η οποία ξέραμε από την αρχή ότι έχει κάποιες καθυστερήσεις…. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο έργο» είπε και το οποίο έχει διάρκεια αποπεράτωσης τεσσάρων ετών.

Σε ό,τι αφορά στις ενστάσεις εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν υπάρξουν αυτού του είδους καθυστερήσεις καθώς «Οι εταιρείες έχουν βρει τα βήματά τους και δεν θα έχουμε μεγάλες αντιδράσεις για την επιλογή του αναδόχου. Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το πολύ το πρώτο δίμηνο 2022 θα έχουμε ανάδοχο.»

Για Πάτρα – Πύργος και Τσακώνα – Καλό Νερό

Χαρακτηρίζοντάς το ως το «τρίτο εμβληματικό έργο  για την περιοχή, το οποίο από την πρώτη στιγμή το έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας» ο κ. Μαντάς στάθηκε αρχικά στο κόστος του έργου που μαζί με τις απαλλοτριώσεις εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ», αναλύοντας τις υπάρχουσες επιλογές: Ή να ενταχθεί ξανά στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού ή στην παραχώρηση του Μορέα. Μόλις έχουμε την οριστική έγκριση του Πάτρα – Πύργος αμέσως μετά θα προχωρήσουμε στην διαδικασία για να εντάξουμε το Τσακώνα Καλό – Νερό» αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι προ 24ωρου δόθηκε η οριστική έγκριση για το Πάτρα – Πύργος, τονίζοντας πως πλέον «ανοίγει ο δρόμος για όλους εμάς που διεκδικούμε αυτό το έργο το οποίο είναι 95% ώριμο μελετητικά.»