Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Μεσσήνη: Ο εκσυγχρονισμός και οι νέες τεχνολογίες στο επίκεντρο του προγράμματος κατάρτισης νέων αγροτών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης νέων αγροτών φυτικής παραγωγής που υλοποίησε κατά το προηγούμενο διάστημα το κέντρο «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», στον δήμο Μεσσήνης. Στόχος του προγράμματος ήταν η παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και ενημέρωση σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και τις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. 

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες νέοι αγρότες από διάφορες περιοχές του Δήμου Μεσσήνης, παρακολούθησαν πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών σε αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, βρέθηκε το Σάββατο 1η Ιουνίου στη Μεσσήνη ο β΄ αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο οποίος μίλησε στους νέους αγρότες για τη συμβολή της κατάρτισης στη βελτίωση των καλλιεργειών.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης στηρίζει την επιμόρφωση των νέων αγροτών και συνεχάρη τους νέους αγρότες για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα που θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών πρακτικών και στην επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων του αγροτικού τομέα.

Κατά την τελευταία ημέρα του προγράμματος, παρέστη ο διευθυντής Κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Παπαβασιλείου, προκειμένου να αξιολογήσει το πρόγραμμα. Υπεύθυνος για την υλοποίηση των προγραμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ο προϊστάμενος του κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας, γεωπόνος Γεώργιος Τσουμάνης, ενώ υπεύθυνος κατάρτισης του τμήματος Μεσσήνης, ήταν ο προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (ΤΑΑΕ) Ν. Μεσσηνίας, γεωπόνος Μαρίνος Τζαβάρας.