Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Μεσσηνίας: Αντιπλημμυρικά έργα πυρόπληκτων περιοχών

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην περιοχή της Οιχαλίας και της Πυλίας, εργολαβίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ειδικότερα αντιπλημμυρικό έργο προϋπολογισμού 200.000 € βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Οιχαλίας και μέχρι τώρα έχει εκτελέσει εργασίες καθαρισμού, απομάκρυνσης δένδρων και διαμόρφωσης κοίτης στις παρακάτω θέσεις:

  • Ρέμα Μαυροζούμενας: μεταξύ νέας και παλιάς γέφυρας στην περιοχή Νεοχωρίου.
  • Ρέμα  Χάραδρος: από τη γέφυρα Ζευγολατιού έως γέφυρα Ανδανίας και για μήκος περίπου 1400 μέτρα.
  • Ρέμα Αμφύτας: από γέφυρα Αγριλόβουνου έως γέφυρα Μάνδρας, για μήκος περίπου 1200 μέτρα.

Ο προγραμματισμός του έργου περιλαμβάνει αντίστοιχες εργασίες ακόμα στον Αμφύτα, από το Αγριλόβουνο έως τριπόταμα κατά θέσεις, στη Μαυροζούμενα μεταξύ Μαγούλας και Ζευγολατιού και στο Χάραδρο όπου απαιτηθεί.

Παράλληλα αντίστοιχη εργολαβία, προϋπολογισμού 70.000 € εξελίσσεται και στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Πύλου – Νέστορος, με καθαρισμό του γεφυριού πριν τον φουμαριστή που ολοκληρώνεται άμεσα ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει αντίστοιχες παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής. Η εργολαβία αυτή αντιμετωπίζει και προβλήματα στην αγροτική οδοποιία έχοντας παρέμβει μέχρι τώρα σε καθαρισμούς οδών ανάμεσα Χρυσοκελαριά και Λειβαδάκια αλλά και δυτικά του Βασιλιτσίου σε αγροτικό δίκτυο.