Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο dogma.gr: Η Μόσχα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες- Έπεσαν οι μάσκες- Κενές απειλές τα περί εξαρχίας στην Τουρκία (video)

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος εξηγεί αποκλειστικά στο dogma.gr πώς με τη ρωσική εισπήδηση στην Αφρική «έπεσαν οι μάσκες» και επιβεβαιώνεται ότι η Μόσχα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και πως τα περί ίδρυσης εξαρχίας στην Τουρκία είναι κενές απειλές. Την ίδια ώρα σημειώνει με νόημα ότι Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι εκείνο που θα αποφασίσει τον τρόπο και τα μέσα που θα την διαχειριστεί και θα επιλύσει αυτό το θέμα.

Ο Ποιμενάρχης Μεσσηνίας τοποθετείται επίσης, για το εάν είναι η ώρα να ανοίξει ο εκκλησιαστικός Καλλικράτης ξεκαθαρίζοντας, ότι παρόλο που η εκκλησία διακρίνει την ανάγκη διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, δεν είναι η ώρα να τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα συνολικά.

Ο κ. Χρυσόστομος επαναλαμβάνει τη θέση του για την υποχρεωτικότητα του εμβολισμού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε την πανδημία.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στο dogma.gr