Σάββατο
28
Ιανουάριος
TOP

Μέτρα στήριξης: To food pass στο τραπέζι των παροχών

Τρόφιμα και καύσιμα είναι τα δύο θέματα που δοκιμάζουν πλέον τα νοικοκυριά. Ο πληθωρισμός μπορεί να έδειξε σημάδια αποκλιμάκωσης, παρόλα αυτά οι τιμές των τροφίμων είναι στα ύψη, με νέες ανατιμήσεις να είναι προ των πυλών και με το καλάθι του νοικοκυριού να μην έχει τύχει τόσο ένθερμης υποδοχής.

Ο πληθωρισμός έχει φθάσει για τα καλά και στο πιάτο μας, γεγονός που προκαλεί «δυσανεξία» στους περισσότερους καταναλωτές κάτι που «υπολογίζουν» πολύ στο Μέγαρο Μαξίμου.  Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα για τα νοικοκυριά είναι οι τιμές των καυσίμων. Μπορεί οι τιμές να έχουν δείξει μια ήπια φθίνουσα πορεία το τελευταίο διάστημα, παρόλα αυτά  υπάρχει έντονη αβεβαιότητα.

Όλα αυτά τα δεδομένα έχουν ανοίξει τη συζήτηση για ένα νέο κύκλο παροχών, καθώς  υπάρχουν περιθώρια, σύμφωνα και με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον προϋπολογισμό. Ο αναπληρωτής  υπουργός Οικονομικών, άλλωστε, χθες είπε ξεκάθαρα σε συνέντευξη του πως εάν υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης, θα πρέπει να είναι μέτρα που θα καταλήγουν άμεσα στην τσέπη του πολίτη, ενώ ως πεδία όπου θα μπορούσε να υπάρξει παρέμβαση έθεσε πρώτον τις υψηλές τιμές στα  σούπερ μαρκετ  και δεύτερον τις τιμές των καυσίμων.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.moneyreview.gr πατώντας εδώ