Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Μήπως ήρθε η ώρα να μεταβούμε σε πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου;

Η λειτουργία Incognito, επίσης γνωστή ως λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης, είναι μια λειτουργία που προσφέρεται από το Google Chrome καθώς και από άλλα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο και επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται στο internet χωρίς να αποθηκεύονται τα τοπικά δεδομένα τους, όπως το ιστορικό περιήγησης, τα cookies, τα δεδομένα ιστότοπου και εισόδους φόρμας – όπως ονόματα χρήστη, κωδικοί πρόσβασης ή ερωτήματα αναζήτησης, που δεν θα αποθηκεύονται σε κατάσταση ινκόγκνιτο. Αν και στο άκουσμα αυτού, δημιουργείται άμεσα μέσα μας ένα αίσθημα ασφάλειας, στην πραγματικότητα τα δεδομένα δεν αλλάζουν πολύ, καθώς οι συνδέσεις μας σε μεγάλες πλατφόρμες μπορούν ακόμα να καταγραφούν – κυρίως για τη δημιουργία διαφημίσεων που στοχεύουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα δημογραφικά μας στοιχεία.

Παρόλο λοιπόν που η Google, από την πλευρά της, λέει ότι είναι “διαφανής” σχετικά με το ποια δεδομένα αποθηκεύει και γιατί – και τα τελευταία χρόνια έχει διευκολύνει τους χρήστες να βλέπουν και να διαγράφουν τις πληροφορίες που τηρούνται γι’ αυτούς -, τα πράγματα δεν είναι τόσο ασφαλή όσο νομίζουμε. Για να κρατήσουμε λοιπόν πραγματικά το απόρρητο μας, αλλά και την ασφάλειά μας και την ασφάλειά σας, πολλοί προτείνουν ότι θα ήταν καλύτερο να μεταβούμε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν κατασκευάζεται από μια εταιρεία που κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση διαφημίσεων.

Γιατί πρέπει να υιοθετήσετε τα προγράμματα περιήγησης απορρήτου
Σε μια εποχή όπου η διαδικτυακή ιδιωτικότητα απειλείται ολοένα και περισσότερο, τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να περιηγηθούμε στο ψηφιακό τοπίο παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαφύλαξη των προσωπικών μας πληροφοριών. Τα παραπάνω αποτελούν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα που θα μας βοηθήσουν να θωρακίσουμε τα διαδικτυακά μας ίχνη, προσφέροντας στο σύνολό τους ένα σύνολο λειτουργειών με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής. Τι ακριβώς λοιπόν κάνουν;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή:www.protothema.gr