Σάββατο
13
Ιούλιος
TOP

Μπήκαν τα μηχανήματα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού – Ξεκινά η ανακατασκευή

Η έλευση του Δεκέμβρη σήμανε την έναρξη των πολυαναμενόμενων εργασιών στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όπου σήμερα μπήκαν τα μηχανήματα και ξεκίνησε η ανακατασκευή του. Έργο με προϋπολογισμό 300.000 € που εκτελείται.

Μετά την τοπογραφική αποτύπωση ξεκίνησε η εργασία εξυγίανσης  και ο καθαρισμός της επιφάνειας του γηπέδου, ενώ ακολουθεί η διαμόρφωση της κατάλληλης υποδομής για την αποστράγγιση των όμβριων υδάτων καθώς και η εγκατάσταση του συστήματος διαβροχής του χλοοτάπητα. Τέλος ολοκληρώνεται το έργο με την τοποθέτηση συστήματος συνθετικού χλοοτάπητα, τελευταίας γενιάς, με αντίστοιχη πιστοποίηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδόσφαιρου (FIFA).

“Ξεκίνησε σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2021 το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο παλαιότερο ελληνικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου και με την συνέχιση των υπολοίπων μέσα στο 2022, ο ιστορικός χώρος θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει τα κυριότερα σήμερα αθλήματα και ποικίλες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και διεθνή τουρνουά ακαδημιών Ποδοσφαίρου.

Κατ’ αυτόν το τρόπο ο αρχαιότερος, εν ζωή, αθλητικός ελληνικός Σύλλογος κάνει άλμα προς το μέλλον και θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής να γυμναστούν σε ένα ανακαινισμένο στάδιο στο κέντρο σχεδόν της πόλεως, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με την ιστορία της Καλαμάτας και την πρόοδο του Ελληνικού αθλητικού κινήματος.

Θερμές ευχαριστίες σε όσους ονειρεύτηκαν, σχεδίασαν και αποφάσισαν να δώσουν στην κοινωνία ένα ακόμη αθλητικό έργο, ιδιαίτερα δε στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.-

                                                                      ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.”