Παρασκευή
19
Αύγουστος
TOP

Μπήκε ο οδικός χάρτης για το Πύργος -Καλό Νερό -Τσακώνα (video-pics)

Ο… κύβος ερρίφθη και οι αποφάσεις επιτέλους έγιναν πιο… συγκεκριμένες μετά την σύσκεψη η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, για το μείζον θέμα του δρόμου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενόταν η ευρεία σύσκεψη την οποία και συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, για το μείζον θέμα της ολοκλήρωσης του “δαχτυλιδιού” της Πελοποννήσου. Με… μενού τις εξελίξεις για το Πύργος -Καλό Νερό -Τσακώνα, ένα τμήμα ζωτικής αναπτυξιακής σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο και δη για Μεσσηνία και Ηλεία, όλοι κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και Περιφερειάρχες κάθισαν γύρω από το τραπέζι με τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και δόθηκε ένας οδικός χάρτης με ρητή τη δέσμευση όλα να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Η κατεύθυνση είναι η “Ολυμπία Οδός” στην σύμβαση παραχώρησης της οποίας εντάσσεται ο οδικός αυτός άξονας να προχωρήσει άμεσα σε επικαιροποιήσεις των μελετών που υπάρχουν για το τμήμα αυτό και να μπει στη διαδικασία να εξετάσει τις πιθανές λύσεις με ρεαλιστικό πρόσημο για τα 22 χιλιόμετρα που υπάρχει… εμπλοκή με το πέρασμα του δρόμου από τη λίμνη Καϊάφα. Όλα αυτά επισημάνθηκε ξανά πως θα πρέπει να γίνουν τάχιστα χωρίς καθυστερήσεις.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος (Ποταμός Αλφειός) – Καλό Νερό -Τσακώνα
Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος (Ποταμός Αλφειός) – Καλό Νερό – Τσακώνα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν οι προοπτικές υλοποίησης του έργου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τελικό στόχο τη χρηματοδότησή του το επόμενο διάστημα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Χρυσομάλλης Μίλτος, Μαντάς Περικλής καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, Αυγερινοπούλου Διονυσία και Νικολακόπουλος Ανδρέας. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο έργο επιδεικνύει διαχρονικά προσωπικό ενδιαφέρον ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.