Ενώπιον του ανακριτή Σπάρτης βρέθηκε ο 55χρονος που κρατούσε για περίπου δυόμισι χρόνια τη σορό του 90χρονου πατέρα του σε καταψύκτη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του.
Σε βάρος του έχουν ασκηθεί διώξεις για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, ψευδή κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς κατά την έρευνα εντοπίστηκε στην κατοχή του αεροβόλο πιστόλι.
Ο 55χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ο πατέρας του πέθανε από φυσικά αίτια και ότι έκρυψε τη σορό του μέσα στον καταψύκτη του κλειστού ξενώνα στον Μυστρά, ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του.
Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης εκδικάστηκε μόνο η κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης, που αφορά τα ψευδή στοιχεία που είχε δώσει ο 55χρονος στους αστυνομικούς σχετικά με το πού βρισκόταν ο πατέρας του, για την οποία του επιβλήθηκε ποινή 11 μηνών. Παρά την πρόταση της εισαγγελέως για εκτέλεση της ποινής, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης και αποφάσισε η ποινή να έχει τριετή αναστολή, με αποτέλεσμα ο 55χρονος να αφεθεί ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Στον αντίποδα, δεν εκδικάστηκε η υπόθεση της απάτης κατ’ εξακολούθηση, καθώς παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο το ακριβές ύψος της φερόμενης απάτης, ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.