Δευτέρα
27
Μάρτιος
TOP

Ν. Μπελογιάννης: «Να αναλάβει η ΤΕΜΕΣ τις μελέτες για το μέλλον της Καλαμάτας (video)

Μια «χρυσή» ευκαιρία ανοίγεται στον… βηματισμό της Καλαμάτας μετά την επιτυχία ένταξής της στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030, μια ευκαιρία που δεν επιτρέπεται να χαθεί!

Στο πλαίσιο αυτό, μια σημαντική πρόταση κατέθεσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο Νίκος Μπελογιάννης, τονίζοντας πως τις τύχες αυτής της πρόκλησης σε μελετητικό επίπεδο, θα πρέπει να τις αναλάβει η ΤΕΜΕΣ. Η εταιρεία της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου που επενδύει περισσότερο από 20 δισ. και μπορεί με άρτιο και πληρέστατο προφανώς τρόπο, να προσδώσει ακόμη πιο δυναμικά χαρακτηριστικά στη συγκεκριμένη προσπάθεια χάρη στην τεράστια τεχνογνωσία της και το φιλοπεριβαλλοντικό αποτύπωμα των έργων που έχει… υπογράψει στην Ελλάδα και τον παγκόσμιο χάρτη.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της τηλεόρασης Best, η Δημοτική Αρχή και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας, όπως και οι βουλευτές της Μεσσηνίας, θα πρέπει να κινητοποιηθούν και να θέσουν ως προτεραιότητα αυτήν την προοπτική συνεργασίας και όχι να αφήσουν το μέλλον της πόλης, στα… χέρια μεσιτικών γραφείων, όπως είδαμε όλα τα… περίεργα να εξελίσσονται πριν από λίγες ημέρες.

Ο σχολιασμός πήγε και στα όσα ανακύπτουν και στο πολιτικό πεδίο. Εκεί όπου σε επίπεδο προσώπων, η συγκεκριμένη επιτυχία έχει ανοίξει ήδη την όρεξη σε πολλούς με δύο νέες προσθήκες στον πολιτικό… διαγκωνισμό για το Δήμο Καλαμάτας, που σε πρώτη φάση εκφράζεται με την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η μια από αυτές άλλωστε, αφορά πρόσωπο από τα… παλιά από το χώρο της δεξιάς και έμπειρο στέλεχος που εξετάζει τα δεδομένα της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου.

Όσα επίκεινται αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι που συμβαίνει και στο γενικό, πολιτικό σκηνικό. Ο Νίκος Μπελογιάννης στο σχολιασμό του αναφέρθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας παράλληλα στα έργα και τις διεκδικήσεις που δεν πρέπει να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Χαρακτηριστικά ήταν όσα ανέφερε εξ αφορμής του σημερινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Πρωινή» με τον χαρακτηριστικό τίτλο: Στόχος να κλείσει το «δαχτυλίδι». Η εφημερίδα αναφέρεται στην κοινή πρωτοβουλία των Εμπορικών Συλλόγων της Ηλείας, αλλά και εκείνου της Κυπαρισσίας για να φτάσει ο δρόμος μέχρι την Τσακώνα, ασκώντας σκληρή κριτική στους Μεσσήνιους που τους αφορά άμεσα η προέκταση του Πάτρα – Πύργος με την υλοποίηση του Καλό Νερό – Τσακώνα και δε διεκδικούν τα αυτονόητα.

Λίγη ώρα αργότερα στο ζήτημα αυτό στάθηκε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δ. Τερζής