Κυριακή
27
Νοέμβριος
TOP

«Να επαναλειτουργήσει το Κατάστημα ΕΛΤΑ στο Δώριο»- Kοινοβουλευτική Αναφορά Α.Χαρίτση στην Βουλή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αφορμή τις συνέπειες και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Οιχαλίας, από την διακοπή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στην Δ.Ε. Δωρίου.

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε μαζί με την αναφορά του την επιστολή διαμαρτυρίας της Δημάρχου Οιχαλίας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται οι έντονες διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων του Δωρίου και της ορεινής Έιρας, οι οποίοι με το κλείσιμο του μοναδικού καταστήματος της περιοχής αναγκάζονται  να μετακινούνται πλέον για πολλά χιλιόμετρα χωρίς συγκοινωνιακά μέσα για να εξυπηρετηθούν.

Με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες κοινότητες που πλήττονται από την διακοπή λειτουργίας του καταστήματος, αφορούν κυρίως ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές με κατά το πλείστον ηλικιωμένους κατοίκους, που δεν έχουν την δυνατότητα να καταβάλουν δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για να μετακινηθούν προς το κατάστημα του Μελιγαλά, ο Αλ. Χαρίτσης καλεί τον Υπουργό Ψηφιακής διακυβέρνησης να επανεξετάσει την συγκεκριμένη απόφαση για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Δώριο, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του.

 

Η ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Οιχαλίας – Νομού Μεσσηνίας για το κλείσιμο του Καταστήματος ΕΛΤΑ της Δ.Ε. Δωρίου.

 

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης καταθέτει αναφορά προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  σχετικά με την επιστολή του Δήμου Οιχαλίας που αφορά την διακοπή λειτουργίας του Καταστήματος ΕΛΤΑ στην Δημοτική Ενότητα Δωρίου.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η σχετική απόφαση διακοπής λειτουργίας του συγκεκριμένου Ταχυδρομικού Καταστήματος έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, εφ’ όσον το συγκεκριμένο Κατάστημα εξυπηρετούσε τους κατοίκους πολλών ορεινών κατά βάση τοπικών κοινοτήτων και δη ηλικιωμένων, οι οποίοι αδυνατούν να μετακινηθούν στο κεντρικό Κατάστημα Μελιγαλά λόγω έλλειψης οποιαδήποτε συγκοινωνιακού μέσου.

Επισυνάπτεται η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΛΤΑ.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας

 Αθήνα, 11 Μαΐου 2022

 Ο Καταθέτων Βουλευτής

Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)