Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Νέα επίθεση αδέσποτων σκύλων στην Καλαμάτα – Αύξηση των αδέσποτων μετά την πανδημία – Η διαχείριση και οι ευθύνες (video)

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από την είδηση νέας επίθεσης από αδέσποτα σκυλιά στην Καλαμάτα μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα. Μετά την άγρια επίθεση αγέλης σκύλων σε μια 34χρονη, τον τρόμο βίωσε μια 45χρονη στην Καλαμάτα που νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο της Τρίπολης.

ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

– 500.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Από την άλλη η ευθύνη για τα αδέσποτα είναι των δήμων. Τα προβλήματα που υπάρχουν ωστόσο στο κρίσιμο κομμάτι της διαχείρισης είναι πολλά. Μόνο τα τελευταία 5 χρόνια στο δήμο Καλαμάτας έχουν διοχετευθεί δημοτικοί πόροι περίπου 500 χιλιάδων ευρώ την ίδια στιγμή που το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων έχει λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, ειδικά με την πανδημία. Σε αυτή την κατεύθυνση δύναται να συμβάλει η ολοκλήρωση του διαδημοτικού κυνοκομείου Καλαμάτας – Μεσσήνης για το οποίο «τρέχουν» οι διαδικασίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο ΦΙΛΟΖΩΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων από αδέσποτους σκύλους επαναφέρουν το ζήτημα της διαχείρισής τους και ποιος τελικά έχει την ευθύνη. Τους τελευταίους δέκα μήνες ο Φιλοζωικός Όμιλος έχει αναλάβει τη διαχείριση αντιμετωπίζοντας ωστόσο μια σειρά από σοβαρές δυσκολίες και εμπόδια έχοντας φτάσει πια στα όριά του.