Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

Νερό… στην Καλαμάτα! Λειτούργησε η εναλλακτική, όμως, τεράστια η ζημιά στη δεξαμενή ύδρευσης – Τι σημείωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας (pics-video)

Εναλλακτικές λύσεις μέχρι να γίνει η παρέμβαση στη δεξαμενή του Πηδήματος, τμήμα της οποίας κατέρρευσε με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό το μεγαλύτερο μέρος της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, έβαλε μπροστά ο Δήμος. Μια από αυτές επιχειρήθηκε και ήδη αποδίδει με την πόλη λίγο μετά τις 10 το βράδυ να υδροδοτείται κανονικά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, μέσω bypass, μιας παράκαμψης δηλαδή της μεγάλης δεξαμενής που υπέστη ζημιά, σε μια μικρότερη που υπάρχει στο ίδιο σημείο ξεκίνησε να δίνεται νερό και αν όλα πάνε καλά η αποκατάσταση θα γίνει σταδιακά. Στο μεταξύ, εξετάζονται κι άλλες λύσεις πως η ένωση των δύο αγωγών ώστε να παροχετευθεί απευθείας το νερό από τον έναν αγωγό στον άλλο. Τα προβλήματα αυτά θα λυθούν οριστικά με τον αγωγό Φ 800, ενώ παρεμβάσεις στα σημεία όπου απαιτείται θα γίνουν άμεσα. Στο συγκεκριμένο σημείο άλλωστε, όλα ξεκίνησαν από το ρέμα που έχει αλλάξει τη μορφολογία του βουνού, «είναι το ίδιο που προκάλεσε και τις πλημμύρες. Θα προσπαθήσουμε να το αποκαταστήσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως πρέπει να ανέβει το νερό στη συγκεκριμένη δεξαμενή, γιατί από εκεί, πηγαίνει στο Κάστρο και πρέπει να είναι τουλάχιστον στο ίδιο ύψος. Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερες παρεμβάσεις στη δεξαμενή που είναι από το 1936 δεν έχουν γίνει, με τον Θανάση Βασιλόπουλο να ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και να στέκεται σε όσα πρέπει να γίνουν στο εξής. «Εγώ είμαι δήμαρχος της πρώτης γραμμής, όχι του καναπέ. Πήγα στο σημείο, είδα το πρόβλημα κατέθεσα τις προτάσεις μου. Το θέμα είναι τώρα τι μπορούμε να κάνουμε», ανέφερε ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως προτεραιότητα δίνεται στην υγεία και την παιδεία κι έτσι δίνεται νερό με βυτιοφόρα στο Νοσοκομείο, αλλά και αύριο το πρωί στα σχολεία.

Δείτε τα όσα έχουν προηγηθεί πατώντας εδώ