Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Νίκος Ρωμανός (ΝΔ): «Με συμμάχους τους ελεύθερους επαγγελματίες προσπαθούμε να πετύχουμε τη φορολογική συμμόρφωση» (video)

Απαντήσεις σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις των ελευθέρων επαγγελματιών αναφορικά με όσα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, έδωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός. Ο κ. Ρωμανός επεσήμανε πως πέρα από το τεκμαρτό εισόδημα, υπάρχουν κι άλλες πρωτοβουλίες που λαμβάνονται υπέρ των επαγγελματιών. «Μια από τις 10 πρωτοβουλίες αφορά στο τεκμαρτό εισόδημα, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Όλες οι υπόλοιπες στοχεύουν στις μεγάλες επιχειρήσεις όπου και εντοπίζεται η μεγάλη φοροδιαφυγή», δήλωσε ο κ. Ρωμανός τονίζοντας πως δε γίνεται η κυβέρνηση να μη τη συνολική εικόνα. «Με συμμάχους τους ελεύθερους επαγγελματίες προσπαθούμε να πετύχουμε τη φορολογική συμμόρφωση, συνδέοντάς τη με μείωση φορολογικών συντελεστών και τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τονίζοντας πως σε αντίθεση με όσα είχαν εφαρμοστεί και τη δήλωση Κατρούγκαλου που στοίχισε στον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ προσπαθεί να αυξήσει τη φορολογική συμμόρφωση, έχοντας ήδη μειώσει φόρους.
Χαρακτηριστικά ήταν όσα ανέφερε ο Νίκος Ρωμανός και για την ακρίβεια και τις συνθήκες που επικρατούν αναφερόμενος στα περισσότερα από τα 640 είδη που έχουν μπει στην πρωτοβουλία μείωσης τιμής για ένα διάστημα άνω των έξι μηνών. «Πολλά, προστέθηκαν ύστερα από πολύ μεγάλα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μεγάλες εταιρείες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ο οποίος στάθηκε και στα υπόλοιπα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνησης για την ελάφρυνση των πολιτών, αλλά και τη μείωση ανεργίας.