Πες µου τώρα, τυλιχτό προβατίνα έχεις δοκιµάσει ποτέ; Ούτε και στη Μεσσηνία δεν βρίσκεις, που φηµίζεται για τέτοιες γεύσεις, αλλά από τον Μάρτιο που µπήκε στη γαστρονοµική ζωή της πόλης το Nom όχι µόνο βρίσκεις, αλλά σου µένει και αξέχαστο! Φαντάσου: κεµπάπ προβατίνας, µε τυροκαυτερή, ψητή ντοµάτα, κρεµµύδι και κόλιανδρος – τι άλλο να ζητήσεις από ένα τυλιχτό;
Αλλά τα πάντα είναι ιδιαίτερα εδώ στο Nom. Όλες οι σάλτσες είναι χειροποίητες, όλα τα ζυµάρια ζυµώνονται καθηµερινά στο εργαστήριό τους και είναι ολόφρεσκα, το ίδιο και η πίτα που χρησιµοποιείται στα τυλιχτά, αλλά και το ψωµάκι µπριός που είναι από πατάτα (potato bun).
Τι άλλο να δοκιµάσεις; Τυλιχτό χοιρινό (να θυµάσαι ότι όλα τα κρέατα είναι φρέσκα, δεν υπάρχουν κατεψυγµένα) µε χοιρινό λαιµό και κρέµα γιαούρτι, αλλά και τα φοβερά του burger! Μπορείς π.χ. να επιλέξεις ένα smashed, µε 100% µοσχαρίσιο κιµά, potato bun, τσένταρ, Nom σος, BBQ µήλου, κρεµµύδι, πίκλα αγγούρι και µαρµελάδα µπέικον ή ένα chicken burger, µε buttermilk chicken, potato bun, pesto rosso, raita, iceberg, πίκλα αγγούρι και πίκλα κρεµµύδι.
Υπάρχουν, βεβαίως, και vegetarian επιλογές, όπως µε µπιφτέκι κολοκύθας, potato bun, µαγιονέζα φρέσκου κρεµµυδιού, κρέµα σφέλας, ντοµατίνια και ρόκα, αλλά και vegan, σαν το φοβερό vegan brioche µε µπιφτέκι από ρεβίθι και καλαµπόκι, καραµελωµένο ανανά, BBQ µήλου, vegan raita και ρόκα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
πηγη athensvoice.gr