Τετάρτη
29
Ιούνιος
TOP

Νύχτα… ελευθερίας στη διασκέδαση: Πώς ήταν η πρώτη βραδιά δίχως περιορισμούς για τους εμβολιασμένους

Με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανά χείρας και τις ταυτότητες τους, οι πλήρως εμβολιασμένοι επέστρεψαν στις συνήθειες τους το βράδυ του Σαββάτου και διασκέδασαν ξανά όπως παλιά, χωρίς μάσκες, χωρίς περιορισμούς, με χορό και μουσική και ελεύθερο ωράριο στους αμιγείς χώρους (αποκλειστικά για εμβολιασμένους).

Σε μικτούς χώρους, δηλαδή σε χώρους όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, η χρήση μάσκας παραμένει ως κύριο μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και οι τελευταίοι για να μπαίνουν σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.

Πώς λειτουργούν οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους

Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, τα μέτρα που ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου και για 15 ημέρες, οπότε και θα επαναξιολογηθούν, αφορούν μόνο τους εμβολιασμένους που κινούνται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν αποφασίσει να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους.

Σε τέτοιους χώρους, όπως είναι καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, η ζωή των θαμώνων επέστρεψε σε πλήρη κανονικότητα, καθώς μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς περιορισμούς, να είναι όρθιοι και να χορεύουν, όπως φαίνεται και στις πρώτες φωτογραφίες από χώρους εστίασης.

Επίσης στους κλειστούς χώρους διασκέδασης για εμβολιασμένους υπάρχει κανονικά μουσική και δεν περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας τους.

Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνοι των χώρων που απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους πρέπει να ελέγχουν σχολαστικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς οι έλεγχοι από την Πολιτεία, όπως λένε πηγές του υπουργείου Υγείας, θα είναι αυστηροί.

Άλλωστε το Σάββατο σε δηλώσεις του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος από τη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι έχει δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να εντείνει τους ελέγχους, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν το ίδιο και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας. «Η ΕΛ.ΑΣ και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας είναι σε συνεργασία για την τήρηση των μέτρων», σημείωσε και προσέθεσε: «Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται από όλους. Σήμερα δίνουμε το μήνυμα ότι μόνο με ελέγχους και εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Πώς ήταν η πρώτη νύχτα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους στο κέντρο της Αθήνας
Τα μπαρ και τα κλαμπ, όπως ήταν φυσικό, γέμισαν κόσμοο, όρθιους και καθιστούς, και η μουσική ήταν δυνατή. Στις εισόδους γίνονταν εντατικοί έλεγχοι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Οι Αθηναίοι αψήφησαν τον βροχερό καιρό και βγήκαν για φαγητό και ποτό, απολαμβάνοντας ζωντανή μουσική σε ταβέρνες, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

iefimerida.gr