Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Oλοκληρώθηκαν οι δράσεις σε ΚΔΑΠμεΑ και ΚΔΑΠ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 στο ΚΔΑΠ 10ου Δημοτικού Σχολείου, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019  στο ΚΔΑΠ 6ου Δημοτικού Σχολείου και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στο ΚΔΑΠ 18ου Δημοτικού Σχολείου,  πραγματοποίηθηκε διασυνδετική  δράση του ΚΔΑΠμεΑ με τα ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ με σκοπό τη δημιουργία ενός πλαισίου προβληματισμού προς τους μαθητές/τριες για να κατανοήσουν τους περιορισμούς που θέτει το κοινωνικό περιβάλλον στα άτομα με αναπηρία, αλλά και  την προαγωγή της ενσυναίσθησης, την αποδοχή της διαφορετικότητας, το σεβασμό της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμρβίου 2019, παιδιά από το ΚΔΑΠ 1ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφτηκαν την δομή του ΚΔΑΠμεΑ και εκεί πραγματοποίησαν κοινές δημιουργικές δραστηριότητες με τους ωφελούμενούς του.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων ΑΜΕΑ “Υπομονή” διεξήχθη κοινή εκδήλωση στο χώρο της δομής του ΚΔΑΠμεΑ (Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας, ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) με τη συμμετοχή γονέων, συγγενών και παιδιών.

Επίσης τα παιδιά την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στο ΚΔΑΠ 6ου Δημοτικού Σχολείου, υποδέχτηκαν τον πρωταθλητή τέννις με αμαξίδιο κ. Γιώργο Λαζαρίδη, ο οποίος τους μίλησε για το άθλημά του και τις διαφορές με το τέννις χωρίς αμαξίδιο ενώ μετά τη συζήτηση τους έπαιξε μαζί τους για αρκετή ώρα.

Τέλος την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, η ομάδα ωφελουμένων του ΚΔΑΠμεΑ επισκέφτηκε το δημοτικό γήπεδο της Τέντας όπου συμμετείχε στην προπόνηση της ομάδας καλαθοσφαίρισης “Καλαμάτα B.C.”.

Έκλεισε έτσι μία σειρά από δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών και της κοινότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Καλαμάτας λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2018, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»   με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” και του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπηρία. Σκοπός του είναι η κοινωνική Ένταξη και Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμέΑ, όπως και η στήριξη της οικογένειάς τους για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.