Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ O Κώστας Κουβαράς ‘χτίζει’ την ομάδα των δρομέων στον Γ.Σ.Ακρίτας Στίβος Καλαμάτας

O Κώστας Κουβαράς ‘χτίζει’ την ομάδα των δρομέων στον Γ.Σ.Ακρίτας Στίβος Καλαμάτας

238
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κώστας Κουβαράς: οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του, μιλούν για έναν άριστο προπονητή, παιδαγωγό και άνθρωπο. Αυτόν τον άνθρωπο εντάσσει στο δυναμικό του ο Γ.Σ. “Ακρίτας 2016” Στίβος Καλαμάτας αναθέτοντάς το έργο να ‘χτίσει’ την ομάδα των δρομέων του συλλόγου.

Ο Κώστας Κουβαράς είναι ο αθλητής που έχει γράψει τη δική του ιστορία στις αποστάσεις των 5χλμ/10χλμ/20χλμ ως μέλος της Εθνικής ομάδας. Eδώ και μερικά χρόνια πρωταγωνιστεί στην Ακαδημία Δρόμων του Ακρίτα, ‘χτίζοντας’ χρόνο με χρόνο τους επόμενους δρομείς της Μεσσηνίας. Από το Σεπτέμβριο ξεκινάει η νέα ελπιδοφόρα σεζόν & είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για τους γονείς να επιλέξουν τον αθλητικό σύλλογο Ακρίτας Στίβος Καλαμάτας για την ποιοτική προπόνηση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Οι προπονήσεις στον Γ.Σ. Ακρίτας Στίβος Καλαμάτας δεν αφορούν μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες. Η Ακαδημία Δρόμων περιλαμβάνει και τμήματα ενηλίκων που θέλουν (1) να προπονηθούν για να συμμετέχουν σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων (από 5χλμ μέχρι μαραθώνιο) και (2) να μάθουν πώς να τρέχουν μεγάλες αποστάσεις. Φυσικά, εκτός των αγωνιστικών κινήτρων, υπάρχουν τα οφέλη που αφορούν όλους όσοι γραφτούν στις Ακαδημίες του Συλλόγου, που είναι: η βελτίωση της υγείας, της φυσικής κατάστασης, του σώματος, της δύναμης, της θετικής διάθεσης εν τέλει!

ΤΟ WHO IS WHO

Ο Κώστας Κουβαράς είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα τον κλασικό αθλητισμό. Το διάστημα 1986-1991 αποτελούσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου με ομοσπονδιακό προπονητή που είχε ορίσει ο ΣΕΓΑΣ και συμμετείχε σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα καθώς και σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου Εφήβων. Οι σημαντικότερες διακρίσεις του είναι: 2η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες στα 5.000μ. (1989), 8η επίδοση στην Ευρώπη στα 10.οοομ. (1989), 4η επίδοση στην Ευρώπη στα 20.οοομ. (1989, πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων), 3η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες στα 3.000μ. (1989). Έχει διατελέσει σωματειακός προπονητής στίβου στον Α.Ο. Έσπερο Πατρών (1996-2000) και στον Α.Ε. Έσπερος 2004 (2000).