Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

O Α. Χαρίτσης στην τηλεόραση BEST παρουσίασε τα επόμενα βήματα: «Υπάρχει άλλος δρόμος, που τον έχει ανάγκη ο προοδευτικός χώρος» (video)

Την πρόθεσή του μόλις οι συνθήκες ωριμάσουν να σχηματιστεί ένα κόμμα της… αυθεντικής αριστεράς, εξέφρασε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των βουλευτών που αποχώρησαν μαζικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τίθεται επικεφαλής στα επόμενα βήματα (δείτε εδώ).  

Η συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι η βασική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται τη Δευτέρα, μαζί με το όνομά της. «Θέλουμε να κάνουμε βήματα σταθερά και στέρεα, δε θα βιαστούμε. Θα προχωρήσουμε στις διαδικασίες εκείνες ώστε να μορφοποιηθεί και πολιτικά αυτός ο χώρος. Θέλουμε να ξεκινήσουμε κάτι νέο και ευρύ. Να απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες, να τους πούμε πως υπάρχει διέξοδος. Μπροστά μας έχουμε το μεγάλο στοίχημα των ευρωεκλογών. Σε λίγους μήνες όπου ο λαός, θα μας δείξει κατά ποσό υιοθετεί αυτήν την πρότασή μας και βεβαίως, θα γίνουν όλα τα σταθερά βήματα για να καταλήξουμε στη δημιουργία ενός πολιτικού κόμματος. Μιας αριστεράς που θα είναι πλουραλιστική, που θα απευθύνεται ευρύτατα στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στη νέα γενιά που βλέπει την πολιτική ως κάτι που δεν την αφορά και αυτό είναι μεγάλο στοίχημα για ‘μας. Θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Δε γίνεται να μην είναι στο επίκεντρο -και δεν είναι αυτή τη στιγμή- τα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, της ανθεκτικότητας της κοινωνίας, του κράτους και των θεσμών που καταβαραθρώνονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, της ακρίβειας που πλήττουν κυρίως του ασθενέστερους. Σε όλα αυτά θέλουμε μια αξιόπιστη πρόταση, σοβαρή και καθαρή και οι πολίτες να ξέρουν ακριβώς τι λέμε», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης που θα είναι ο πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σημειώνοντας με νόημα πως «θέλουμε μια αριστερά που θα λέει αυτό που πιστεύει και θα πιστεύει αυτό που λέει».

ΑΜΕΣΑ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η Δευτέρα αναμένεται να είναι η ημέρα ορόσημο. Όπως και να ‘χει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα. «Αυτήν την εβδομάδα θα ολοκληρώσουμε όλες τις διεργασίες για να συγκροτήσουμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα, άλλωστε έρχεται στη Βουλή και η μεγάλη μάχη του προϋπολογισμού που είναι η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία κάθε χρόνο και θέλουμε να πάμε συντεταγμένα, συλλογικά και με προετοιμασμένοι, με επάρκεια, για να δώσουμε το πολιτικό μας στίγμα», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας πως αυτό που ενδιαφέρει τα στελέχη της εν λόγω ομάδας, είναι να κοιτάξουν μπροστά και προς τα έξω.

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ

«Να κοιτάξουμε στο μέλλον και στην κοινωνία», είπε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας πως αν δει κανείς τι συμβαίνει στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία, θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. «Θα δει κανείς πως έχουμε από τη μία την μονοκρατορία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη και από την άλλη, δυνάμεις της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να πείσουν την κοινωνία ό,τι υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει άλλος δρόμος όμως, με μια σοβαρή, συνεπή, αξιόπιστη δύναμη της αριστεράς που θέλει να απευθυνθεί σε ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο που το έχει ανάγκη, όπως και οι αριστεροί πολίτες.
Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο, δεν πετάμε στα σύννεφα, έχουμε ένα βουνό να ανέβουμε και πως πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ό,τι έχουμε μια διαφορετική πρόταση, η ομάδα που συγκροτείται όμως, είναι μια ομάδα από στελέχη έμπειρα και ικανά, που έχουν θητεύσει τα περισσότερα και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μπορούμε με επάρκεια να καλύψουμε όλα τα θέματα και να αναδείξουμε το διαφορετικό στίγμα που λείπει από το πολιτικό σύστημα της χώρας», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος απάντησε και σε όσους καλούν τους αποχωρήσαντες να παραδώσουν τις έδρες τους.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙ… ΕΔΡΩΝ

«Πράγματι, η ιστορία γράφεται κάθε μέρα και οι πολίτες μας έκριναν, μας κρίνουν και θα μας κρίνουν και στο μέλλον. Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε βουλευτές της αριστεράς. Ο λαός μας εξέλεξε με ένα πολύ συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο κι ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο δυστυχώς σήμερα, στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δεν υπάρχει. Είναι θέσεις αλλοπρόσαλλες, παλινωδίες προγραμματικές που δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά σε καμία έκφανσή της, είναι μια αντιδημοκρατική λογική στη λειτουργία του ίδιου του κόμματος και σε όλα αυτά έπρεπε να απαντήσουμε με μια πράξη ευθύνης, αλλά και ελπίδας», είπε με νόημα ο Αλέξης Χαρίτσης που θα είναι ο πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και απάντησε και στη δυσκολία λήψης αυτής της απόφασης.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ
ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

«Εμείς υπηρετήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια, σχεδόν 20 χρόνια από τη δημιουργία του, από όλες τις θέσεις, όλα τα πόστα. Από απλά μέλη και φτάσαμε με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να γίνουμε μέχρι και υπουργοί, πιστοί όλο αυτό το διάστημα στις ιδεολογικές μας αρχές, στο πολιτικό μας πρόγραμμα και την ειλικρινή επικοινωνία μας με τους πολίτες και με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας και νομίζω πως οι πολίτες, αυτό, το έχουν αναγνωρίσει και είναι το πιο μεγάλο… παράσημο για μας, πως αναγνωρίζει ο κόσμος ό,τι προσπαθήσαμε για το καλύτερο για τον τόπο μας, ίσως και με λάθη και πράγματα που μπορούσαν να γίνουν καλύτερα, αλλά προσπαθήσαμε.
Τώρα, έχουμε φτάσει σε μια πολύ δύσκολη απόφαση, ακριβώς για όλους αυτούς τους λόγους. Δύσκολη σε συλλογικό, αλλά και σε προσωπικό, ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο, να αποχωρήσουμε, γιατί είχε πια φτάσει ο κόμπος στο χτένι.
Έχουμε ζήσει μεγάλους θριάμβους, νίκες, χαρές, αλλά και απογοητεύσεις και στενοχώριες πολύ μεγάλες. Δε θα αποχωρούσαμε ελαφρά την καρδία μετά από 20 χρόνια λόγω ενός εκλογικού αποτελέσματος. Όσοι τα λένε αυτά, μάλλον δεν έχουν περάσει όσα εμείς, σε αυτόν τον χώρο. Αποχωρήσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να βλέπουμε έναν ολόκληρο χώρο να εκφυλίζεται, να απαξιώνεται, να μπαίνει σε μια κατάσταση ανυποληψίας. Έπρεπε να μπει φραγμός», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος καταληκτικά, είπε με νόημα πως αυτή, ήταν η δύσκολη απόφαση. «Η εύκολη απόφαση θα ήταν να παραμείνουμε. Να αποδεχθούμε και τις θέσεις που μας προτάθηκαν, υψηλές θέσεις και να σιωπήσουμε απέναντι στον εκφυλισμό. Δεν το κάναμε. Πήραμε τη δύσκολη απόφαση, την πολύ δύσκολη απόφαση και μια και απευθύνομαι και στους συμπολίτες μου, τους Μεσσήνιους, θα το πω με μεγάλη ειλικρίνεια, δε φανταζόμουν ποτέ πως θα αναγκαζόμασταν να πάρουμε και την πήραμε συλλογικά», τόνισε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα είναι ο πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα συγκροτηθεί μέσα στις μέρες.