Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

Ο χάρτης των ξενοδοχείων προς πώληση: Στο «σφυρί» 286 μονάδες και τουριστικά καταλύματα -Ποιοι επενδύουν

Στο «σφυρί» έχουν βγει 286 ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα, ανά την Ελλάδα, που διατίθενται προς πώληση, τις τελευταίες 30 ημέρες, μέσω ιστοσελίδων αγγελιών ακινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν αναρτηθεί, μεταξύ άλλων:

 • 45 αγγελίες στην Αττική,
 • 5 στην Ήπειρο,
 • 33 στην Χαλκιδική,
 • 26 στη Πελοπόννησο,
 • 14 στη Θεσσαλία,
 • 42 στη Κρήτη,
 • 30 στις Κυκλάδες,
 • 33 στα Δωδεκάνησα,
 • 14 στην Εύβοια,
 • 13 στα νησιά του Αργοσαρωνικού
 • 11 στα νησιά του Ιονίου

Αυξήθηκαν κατά 40,19% σε σχέση με πέρυσι οι αγγελίες πώλησης ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων
«Οι καταχωρημένες αγγελίες τη φετινή χρονιά παρουσιάζουν αύξηση κατά 40,19% σε σχέση με τον Μάιο του 2023 όταν είχαν αναρτηθεί προς πώληση 204 ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα. Πρόκειται για στοιχεία «έκπληξη» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σίγουρα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αγοραπωλησίες ξενοδοχειακών μονάδων όλων των κατηγοριών αλλά δύσκολα θα έβρισκε κανείς στο παρελθόν τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα», αναφέρει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του E – Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Στην έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου σημειώνεται ότι η αυξημένη διαθεσιμότητα καταγράφει μια τάση στον συγκεκριμένο κλάδο. Καθώς, στην πραγματικότητα, τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα διότι ένα μεγάλο μέρος ξενοδοχειακών μονάδων, που διατίθενται προς πώλησης, δεν αναρτώνται σε ιστοσελίδες αγγελιών για ευνόητους λόγους.
Μεγάλη διαθεσιμότητα, σύμφωνα πάντα με τις αναρτημένες αγγελίες, καταγράφεται κυρίως σε ξενοδοχεία μικρότερης κατηγορίας από 10 έως 30 δωμάτια, ξενοδοχειακές μονάδες ή και τουριστικά καταλύματα που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσαν σε οικογενειακή βάση, αποτελώντας βασικό πυλώνα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και εν γένει τη ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας.

Πλειστηριασμοί ξενοδοχειακών μονάδων
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα «χτύπησε» ή αναμένεται να «χτυπήσει» το ηλεκτρονικό σφυρί του πλειστηριασμού για πολλές ξενοδοχειακές μονάδες τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα.

«Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας ότι η διαθεσιμότητα ξενοδοχειακών μονάδων και ιδιαίτερα μικρών – οικογενειακών μονάδων που διατίθενται προς πώληση θα αυξηθούν ραγδαία στο άμεσο μέλλον και η «βαριά» βιομηχανία της χώρας θα αλλάξει χέρια», τονίζει ο κ. Μπάκας.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έως και 26 Μάϊου έχουν αναρτηθεί 125 πλειστηριασμοί ξενοδοχειακών μονάδων. Στο σύνολο της περσινής χρονιάς αναρτήθηκαν 273 πλειστηριασμοί σύμφωνα με την πλατφόρμα eauction.gr. Μέχρι στιγμής έχουν ημερομηνία διεξαγωγής πλειστηριασμού εντός του τρέχοντος έτους 160 ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη iefimerida.gr