Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Ο δήμος Πύλου Νέστορος αγοράζει κορινθιακή σταφίδα για τους μαθητές των σχολείων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος αποφάσισε ομόφωνα να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του και να διαθέσει διάθεση το ποσό των 10.500 ευρώ, για την αγορά κορινθιακής σταφίδας από την Ένωση Μεσσηνίας, προκειμένου να διανεμηθεί στους μαθητές των Σχολείων της επικράτειάς του.

Η διανομή στα σχολεία της περιοχής ξεκινά άμεσα. Για το θέμα ο δήμαρχος δήλωσε: “Ο στόχος της απόφασης μας είναι διττός, πρώτον δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές να γευτούν και να γνωρίσουν τη μεγάλη διατροφική αξία της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, που είναι Μεσσηνιακής παραγωγής, με απώτερο σκοπό να την εντάξουν στη διατροφή τους διαχρονικά. Παράλληλα όμως, με την κίνηση αυτή ενισχύουμε τις προσπάθειες της Ένωσης Μεσσηνίας προκειμένου να διαθέσει μέρος από τις σημαντικές ποσότητες του αδιάθετου προϊόντος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι ο πρώτος Δήμος της Μεσσηνίας που αναλαμβάνει αυτή την υποχρέωση διανομής αδιάθετης σταφίδας, γεγονός που αποτελεί μια κίνηση συμπαράστασης στους σταφιδοπαραγωγούς για να διαθέσουν τις περσινές ποσότητες που πλέον είναι συσκευασμένες σε ατομικές μερίδες, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί και το καλό παράδειγμα σε άλλους Δήμους ή Φορείς να πράξουν αναλόγως.