Παρασκευή
12
Απρίλιος
TOP

Ο.Ε.ΕΣ.Π.: Αναζητούνται λύσεις για την ανακούφιση των επιχειρήσεων από το ενεργειακό κόστος (video)

Λύσεις και ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις από το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος προτάθηκαν από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  (ΕΣΕΕ)  Γεώργιου  Καρανίκα, στον Μυστρά Λακωνίας  το Σαββατοκύριακο, 29 και  30 Ιανουαρίου 2022.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  (ΕΣΕΕ)  Γεώργιου  Καρανίκα,  στον  Μυστρά  Λακωνίας  το Σαββατοκύριακο, 29 & 30 Ιανουαρίου 2022. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τοπικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Θεμάτων, Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης, ο Πρόεδρος του 11ου Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) Παναγιώτης Κρητικός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας (ΟΕΒΕΛ) Σωτήριος Ροϊνός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η ΤΡΙΗΡΗΣ» Γεώργιος Παπαμιχαήλ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορώνης Μεσσηνίας Παναγιώτης Μαργιάννης και ο αντιπρόσωπος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων στην Ο.Ε.ΕΣ.Π. Νικόλαος Θεοδοσάκης καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε από το Δ.Σ. της Ο.Ε.ΕΣ.Π., η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Γεώργιο Ρώρο για την πολυετή προσφορά του στον εμπορικό κόσμο τον οποίο εκπροσώπησε και υπηρέτησε με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και μαχητικότητα. Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί των παρισταμένων, με κεντρική κατεύθυνση την εύρεση του καλύτερου δυνατού τρόπου επίλυσης των προβλημάτων που επέφερε η πανδημία.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους και τόνισε ότι το 2022 είναι μια χρονιά που απαιτείται αλληλοϋποστήριξη από όλους τους φορείς προκειμένου να κρατηθούν οι επιχειρήσεις ανοιχτές και η κοινωνία να εξέλθει από αυτή τη σκληρή δοκιμασία. Επεσήμανε ότι οι τζίροι των επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά χαμηλοί παρόλο που αυτό το διάστημα υπήρχαν εκπτώσεις στα καταστήματά τους. Τα έξοδά τους αυξάνονται συνεχώς και σε συνδυασμό με τη μεγάλη άνοδο του ενεργειακού κόστους μετατρέπονται με μαθηματική ακρίβεια σε μη βιώσιμες και οδηγούνται σε αναστολή της λειτουργίας τους, αν δεν στηριχθούν έμπρακτα.

Την επόμενη μέρα προτάθηκαν από το Προεδρείο της Ο.Ε.ΕΣ.Π. προτάσεις λύσεις και προτάσεις για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Επίσης, συζητήθηκαν εκ νέου τα αιτήματα της Ομοσπονδίας όσον αφορά τη στήριξη του λιανικού εμπορίου και πώς αυτά θα πρέπει να μεταφερθούν στους αρμόδιους φορείς και υπουργεία.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία δια την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.