Σάββατο
13
Απρίλιος
TOP

Ο Ευκλής Καλαμάτας στο φαράγγι του Ενιπέα στην καρδιά του Ολύμπου.

Σε ένα δροσερό Αυγουστιάτικο διήμερο (31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2021) μας προσκαλεί ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”  στην Πιερία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Σάββατο επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίον, στην κατ’ εξοχήν Ιερή πόλη των Μακεδόνων και ο Ιερός χώρος του Δία στην περιοχή του Ολύμπου. Έφτασε σε μεγάλη ακμή κατά τους Ελληνιστικούς Χρόνους, αλλά και στα Ρωμαϊκά Χρόνια, καθώς ήταν μια από τις πρωιμότερες αποικίες των Ρωμαίων στον Μακεδονικό χώρο.
Την Κυριακή οι φυσιολάτρες εξερευνούν και περπατούν το φαράγγι του Ενιπέα, σε μια ήπια, κατηφορική διαδρομή για όλη την οικογένεια, 11,7 χλμ. από την θέση ”Πριόνια” έως το Λιτόχωρο. Το μονοπάτι είναι δίπλα ακριβώς στο ποτάμι με τα γαλαζοπράσινα νερά ! Θα δοθεί η δυνατότητα στους πεζοπόρους, να κολυμπήσουν στους δροσερούς καταρράκτες !
Σχεδόν όλη η διαδρομή θα είναι στη σκιά μέσα σε δάσος με πανύψηλα δέντρα, όπου άλλοτε κυριαρχεί η οξιά και άλλοτε το πεύκο αλλά και άλλα είδη δένδρων και θάμνων, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό σύνολο !!
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εκτός από τα μέλη του ”Ευκλή”, μπορούν να συμμετάσχουν Καλαματιανοί πεζοπόροι και εκδρομείς, μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη της διοργάνωσης.
Η μετακίνηση θα γίνει με 50άρι λεωφορείο, με πληρότητα 85 %, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid 19 (μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά).
Το κόστος του 2ημέρου είναι 100 ευρώ το άτομο, με διανυκτέρευση στο Λιτόχωρο, σε ξενοδοχείο με θέα στο φαράγγι του Ενιπέα !!
Πληροφορίες απογευματινές ώρες: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλέφωνα 27210 90627 ή 6974252234.