Σάββατο
13
Απρίλιος
TOP

Ο Γ.Ο. Άθλος διοργανώνει διεθνή αγώνα εναέριων ακροβατικών στην Καλαμάτα

Ο Γ.Ο. Άθλος Καλαμάτας διοργανώνει αγώνα εναέριων ακροβατικών ανδρών & γυναικών, Aerial Silks | Aerial Sling | Aerial Hoop | Aerial Rope, τα οποία είναι ένα σχετικά νέο είδος γυμναστικής που αναπτύσσεται με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς, αποκτώντας όλο και περισσότερους φίλους παγκοσμίως. Συνδυάζει την ενόργανη γυμναστική, τη ρυθμική και τα ακροβατικά στον αέρα.

Η εκγύμναση μέσω των εναέριων ακροβατικών πανιών έχει αποκτήσει τους δικούς της φανατικούς οπαδούς και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Ο εναέριος ακροβατικός χορός με τη χρήση πανιών αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης, αλλά και υπέρβασης των προσωπικών μας ορίων. Συνδυάζει τη φαντασία, τη γυμναστική, την ευλυγισία και τη μουσική με έναν τρόπο αναμφίβολα μοναδικό!

Οι αθλητές των εναερίων χρησιμοποιούν όργανα που κρέμονται στον αέρα (πανί, στεφάνι, σχοινί, κα) για να εκτελέσουν σε αυτά ασκήσεις βασισμένες στην ενόργανη, ακροβατική και ρυθμική Γυμναστική, που σε συνδυασμό με την μουσική προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα. Τα τελευταία χρόνια πλέον έχει πάρει την μορφή αθλήματος με πλήθος αγώνων να διοργανώνονται στο εξωτερικό.

Στην χώρα  μας τα Εναέρια Ακροβατικά ακολουθούν ανάλογη πορεία.   Πρωτοπόρος   σε   αυτή  την  προσπάθεια   ο   Γ.Ο.  Άθλος   Καλαμάτας,  το  πρώτο  Αθλητικό Σωματείο  που  ασχολήθηκε  με  τα  εναέρια  ακροβατικά  στην  Ελλάδα  διοργανώνοντας  το  2023  (με  μεγάλη  επιτυχία)  την  πρώτη   Αθλητική Διοργάνωση Εναέριων Ακροβατικών στην χώρα μας.

Σκοπός μας είναι να ενώσουμε όλες τις σχολές της Ελλάδα, κυρίως όμως να αποδώσουμε τον αθλητικό χαρακτήρα των εναέριων ακροβατικών.

Μικροί και ενήλικες Αθλητές από την Ελλάδα και  το Εξωτερικό, θα βρεθούν στην πόλη μας για να διαγωνιστούν στο    2ο Aerial Championship στις 6-7 Απριλίου στην Καλαμάτα.

Η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη για συνοδούς και κοινό και αναμένουμε μεγάλο αριθμό θεατών. Το Aerial Championship ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό στην πόλη μας.

Στο σύνολο φέτος αναμένονται στην πόλη μας πάνω από 1500 επισκέπτες (αθλητές και συνοδοί), από την Ελλάδα, την Κύπρο, το  Χονγκ Κονγκ και από  αρκετές  ακόμα   Ευρωπαϊκές  χώρες.

Οι  αγώνες  θα  μεταδοθούν με  Live Streaming  από  την  Hermes Productions.

Το Aerial Championship αποτελεί την πρώτη αθλητική διοργάνωση εναέριων ακροβατικών στην Ελλάδα. Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι αθλητές μας είναι εξόχως ενθουσιασμένοι με τους αγώνες. Εικόνες από τη διοργάνωση και την Καλαμάτα κατακλύζουν συνεχώς τα social media αθλητών και επισκεπτών.

Ιδρυτής του Γυμναστικού Ομίλου « Άθλος » Καλαμάτας το 1997, είναι ο Βασίλης Αγγελάκος. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Ενόργανη Γυμναστική.

Προπονητής Τραμπολίνο από το 1998.

Διεθνής κριτής Τραμπολίνο, επίσης κριτής στην Ενόργανη Γυμναστική και στην Ακροβατική Γυμναστική.

Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Τραμπολίνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Συμμετείχε ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας Τραμπολίνο της Ελλάδος σε διεθνείς αγώνες (Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Κύπελα, Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα,

Ολυμπιάδες και Ολυμπιάδες Νέων) από το 2003 έως το 2019.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εναέριων ακροβατικών στο εξωτερικό.

Έχει φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του συλλόγου (ΓΟ Άθλος Καλαμάτας) τρείς σχολές Τσίρκου του εξωτερικού.

Έχει διοργανώσει αγώνες Τραμπολίνο και δύο διαγωνισμούς εναέριων ακροβατικών.

Η Ελένη  Τριγκιλίδα διατηρεί σχολή εναέριων ακροβατικών στην Καλαμάτα (ΓΟ Άθλος Καλαμάτας). Πρώην αθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής και Τραμπολίνο. Διδάσκει Εναέρια ακροβατικά από το 2006. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε πολλές σχολές Τσίρκο στην Βαρκελώνη (La Central del Circ – Silks Rope, On air – Silks Hoop Trapeze) στην Αγγλία (Swan Circus – Silks Hoop), στην Βιέννη (Aerial Silks Vienna – Silks Trapeze) και στην Ιταλία (National Scuola di Circo – Silks).

Έχει φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του συλλόγου (ΓΟ Άθλος Καλαμάτας) τρείς σχολές Τσίρκου του εξωτερικού. Έχει παντρέψει το Aqua Fitness με το Aerial και έχει δημιουργήσει ένα δικό της τρόπο εκγύμνασης το AQUAAERIAL.

Είναι η μοναδική στην Ελλάδα που παρουσιάζει το ANGEL-ACT, AERIAL CHAIR, MULTY CORDES, AERIAL LADDER.

Διδάσκει σε σεμινάρια εναερίων από το 2018. Έχει κριτεύσει σε 2 διαγωνισμούς εναερίων. Πιστοποιημένη δασκάλα aerial yoga – fitness. Πιστοποιημένη δασκάλα bungee fitness.

“Όραμά μας το  Aerial Championship να αποτελέσει τον Θεσμό που  θα  συμβάλει     στην ανάπτυξη του αθλήματος  και  θα  κάνει  την  πόλη  της  Καλαμάτας  σημείο  συνάντησης,  κάθε  χρόνο, των  κορυφαίων  εναέριων  αθλητών  του  κόσμου”