Μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχει ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον Γραμματέα του
Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Γιάννη Πάζιο, ο οποίος μιλώντας στο Best 97,3, δεν θέλησε να αναφερθεί για την δική του υποψηφιότητα, παραπέμποντας στην απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, σημειώνοντας “δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία, αναμένουμε τέλος Ιανουαρίου την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος”.
Ο κ. Πάζιος μίλησε για ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 80%, που οδεύει προς τις εκλογές , αναδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία , με την ακρίβεια , τις ανατιμήσεις και το ενεργειακό, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισής τους, ενώ για την Μεσσηνία αποτελούν προτεραιότητα τα μεγάλα έργα και η εξέλιξή τους.
Την ίδια ώρα ο κ. Πάζιο, απαντώντας στο ερώτημα για ενδεχόμενη συνεργασία την επόμενη των εκλογών, επεσήμανε ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σκοπό να αποτελέσει την πατερίτσα κανενός κόμματος. Δεν επιδιώκει η χώρα να μπει σε περιπέτειες . Θέλει τη σταθερότητα της χώρας.”
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά για τον ψηφιακό ανασχηματισμό, σημειώνοντας ότι, “καθημερινά βιώνουμε την ανυπαρξία σχεδίου και πολιτικών ολοκληρωμένης ψηφιακής μετάβασης της κοινωνίας, της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, με τις μόνες παρεμβάσεις να είναι αυτές που επιταχύνθηκαν από τον κορονοϊό και βασίστηκαν σε υποδομές που έχουν υλοποιηθεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. (π.χ taxis, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.α) Η κυβέρνηση της ΝΔ, επιλέγει τις φιέστες, την επικοινωνία και το marketing, αδυνατώντας να προσεγγίσει τον πυρήνα των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας”.
Αναφερόμενος στα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, σημείωσε ότι, “έχουμε την πιο αργή και ακριβή πρόσβαση στο internet σε όλη την Ευρώπη, είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη σε θέματα ψηφιακής μετάβασης, είμαστε στις τελευταίες θέσεις στην ψηφιακή ένταξη φυσικών προσώπων…”
Η πρότασή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ” έχει στον πυρήνα της την δίκαιη ψηφιακή μετάβαση, την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών, την ενίσχυση της ολοκληρωμένης ψηφιακής διακυβέρνησης, των εμπλουτισμό και την αξιοποίηση των δεξιοτήτων των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, την προώθηση της συνδεσιμότητας, της ευρυζωνικότητας και την μείωση του κόστους στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Με ταχύτητα, διαφάνεια, αποδοτικότητα, λογοδοσία και συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού”.