Τετάρτη
29
Μάρτιος
TOP

Ο Καλογρίτσας έβγαλε SMS του Ν. Παππά για τη μετοχική σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ Channel -Ο Ιβάν, ο Μάρης και ο Α2

Ένα sms, το οποίο σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα είχε αποστολέα τον Νίκο Παππά και παραλήπτη τον ίδιο τον επιχειρηματία, προσκόμισαν στο ειδικό δικαστήριο οι δικηγόροι του επονομαζόμενου και ως «κόκκινου εργολάβου», Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος.

Σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα, το μήνυμα αυτό απεστάλη από τον πρώην Υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, μετά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και ενώ είχε ήδη γίνει το ραντεβού με τον κ.Φουρλεμάδη για την εξεύρεση των χρημάτων που είχε ανάγκη ο Χρ.Καλογρίτσας και δείχνει, όπως σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία Άγγελος Καραχάλιος τη “στενή συνεργασία μεταξύ Παππά-Καλογρίτσα.Τσάντες με λεφτά Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μερικά σχόλια
Το επίμαχο sms το οποίο διαβάστηκε στο δικαστήριο γράφει:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:

Ιβάν 35
Καλογρ 35
Α2 16
Κουρής 10
Μάρης 4
Καλημέρα
Α2 αυτός που θα δεις 12.30
Α2 και καλογρ είναι αδιαίρετο προφανώς
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Νίκο μου! …
Σύμφωνα με τον κ.Καραχάλιο, ως Α2 φέρεται να είναι ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου και σημείωσε ότι «είναι το πρόσωπο που το ακούσαμε από την κα Διαμαντή (σ.σ. γραμματέας Χρήστου Καλογρίτσα) ότι συμμετείχε στις συζητήσεις και ότι παρότρυνε τον κ.Παππά να αναφέρει στον Χρ.Καλογρίτσα ότι χρήματα υπάρχουν και θα έρθουν από την Κύπρο. Νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή η συνεργασία του κ.Παππά με έναν άνθρωπο που οι συνήγοροί του τον είπαν χρεωκοπημένο και μπροστινό του γιου του».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι πρόκειται για ποσοστά επί του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού και εξήγησε ότι το ποσοστό του Χρ.Καλογρίτσα μαζί με εκείνο του Αρτ.Αρτεμίου φτάνουν το 51%, ενώ των υπολοίπων το 49%. “Αυτοί θα είχαν το κανάλι. Υπάρχουν και άλλα sms που δείχνουν τη φορτικότητα, αλλά ο κ.Καλογρίτσας δεν επιθυμεί να τα δείξουμε”, συμπλήρωσε ο κ.Λοβέδρος.

Οι συνήγοροι του Νίκου Παππά ζήτησαν το σχετικό έγγραφο για να το μελετήσουν και να τοποθετηθούν στη συνέχεια στη δίκη.

«Ο Χ. Καλογρίτσας δεν πτώχευσε, δίνει μάχη επιβίωσης»
Οι δικηγόροι του Χρ.Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος δήλωσαν: «Ο Χρήστος Καλογρίτσας ούτε τότε είχε πτωχεύσει ,ούτε τώρα έχει πτωχεύσει, δίνει μάχη επιβίωσης. Μπροστά μου αρνήθηκε το πτωχευτικό τέχνασμα που του εισηγήθηκαν ορισμένοι. Ορισμένοι εκ των συνηγόρων Παππά συνήγοροι τον χαρακτήρισαν με ανοίκειο τρόπο και οδήγησαν αρκετούς μετόχους του πολιτικού διαλόγου μέσω των ΜΜΕ να λένε ψέματα . Η περίπτωση του κατηγορουμένου υπουργού δεν διασώζεται με τέτοια ψεύδη ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι όρθιος και δίνει μάχη ,τη μάχη της ζωής του. Είναι θύμα εξαπάτησης. Κλείνοντας σε σχέση με το SMS, που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του , δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα.»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης σχολίασε: «Το sms που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ΄ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Αρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας.»

Η κατάθεση Στουρνάρα
Η ακροαματική διαδικασία στο ειδικό δικαστήριο συνεχίστηκε με την κατάθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η ΤτΕ την επίμαχη περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών είχε προχωρήσει στον έλεγχο των δανειοδοτήσεων των τραπεζών. Μεταξύ των τραπεζών ήταν και η ATTIKA BANK που είχε χορηγήσει δάνεια στον Χρ.Καλογρίτσα. Επιπλέον, είχε προβεί σε έλεγχο των 3 εκατομμυρίων ευρώ της εγγυητικής επιστολής της πλευράς Καλογρίτσα που είχε προσκομίσει για να μπορέσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

Όπως διευκρίνισε ο μάρτυρας, ειδική επιτροπη της Βουλής είχε ζητήσει από την ΤτΕ να γίνει έλεγχος της διαδρομής των 3 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για την συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό.

«Η πορεία των χρημάτων ήταν νομότυπη μέχρι και τη στιγμή που επεστράφη η εγγυητική, όταν απεβλήθη η εταιρεία Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό. Οι όροι ωστόσο της συμφωνίας περί υπεργολαβίας δεν τηρήθηκαν», υποστήριξε ο διοικητής της ΤτΕ.

Ο κ.Στουρνάρας αναφέρθηκε στο πόρισμα της ΤτΕ για ορισμένες «ασυνήθιστες πρακτικές» σε σχέση με την τράπεζα Αττικής και όχι συγκεκριμένα με τον κ. Καλογρίτσα, όπως τόνισε και, απαντώντας στο εαν ευθύνονται τα δάνεια στην εταιρεία του Χρ. Καλογρίτσα «Τοξότης» για την κατάσταση της τράπεζας, ξεκαθάρισε πως «δεδομένου ότι τα δάνεια είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα συνέβαλαν και αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά. Η πολύπαθη αυτή τράπεζα είχε προβλήματα που προερχόταν από το δημόσιο χαρακτήρα της. Έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί. Στη συνέχεια είδαμε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος. Προέκυψαν πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι δύσκολο να πει κάποιος εαν σκοπίμως δόθηκαν δάνεια που δε μπορούσαν να εξυπηρετηθούν».

Πρόεδρος: Πως δικαιολογείτε το γεγονός ότι μέχρι τα τέλη του 2014 είχε πιστωτικό όριο 47εκ ευρώ και το επόμενο 1,5 έτος υπερδιπλασιάστηκε; (127 εκ. ευρώ)

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν έφεραν μεγάλες εξασφαλίσεις, έργα που είχε εξασφαλίσει ίσως… εμάς ως ΤτΕ μας δημιούργησε ερωτηματικά.

Προεδρος: Έρχεται ένας σημαντικός πελάτης μιας τράπεζας και ζητά να δανειοδοτηθεί με 15 εκ ευρώ. Η τράπεζα δεν πρέπει να ζητήσει και να ελέγξει γιατί συζητείται η δανειοδότηση;

Μάρτυρας: Θα ήταν τραγικό λάθος αν η τράπεζα δεν προέβαινε στον έλεγχο που μόλις είπατε.

Προεδρος: ξέρετε αν ο όμιλος Καλογρίτσα μετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Αττικής με δανειοδοτήσεις;

Μάρτυρας: Ενδεχομένως. Ανακαλύψαμε τέτοιες πρακτικές της τράπεζας. Τότε δεν ήταν παράνομο αλλά παράτυπο. Τώρα είναι παράνομο.

Το δικαστήριο, πριν από την έναρξη της κατάθεσης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ανακοίνωσε πως οι επιχειρηματίες, αδελφοί Χούρι δεν θα προσέλθουν καθώς ο Φουαντ Χούρι αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ ο Σαμερ Χούρι, βρίσκεται εκτός Ελλάδος, μεταξύ Αγγλίας και Ελβετίας και δεν μπορεί να έρθει.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από μαύρο χρήμα, ειδικεύονταν και στη διανομή ποσοστών καλαναρχών
Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν στο ειδικό δικαστήριο, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε μία καυστική ανακοίνωση με αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση σχολίασε τα όσα αποκαλύφθηκαν από την πλευρά Καλογρίτσα για το SMS του Νίκου Παππά, σχετικά με την μετοχική σύνθεση του επονομαζόμενου και «ΣΥΡΙΖΑ Channel», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από διανομή τσαντών με μαύρο χρήμα, ειδικεύονταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ καλαναρχών».

Μάλιστα, η ΝΔ κλείνει με υστερόγραφο στο οποίο ζητά από τον Νίκο Παππά, αν πίσω από τον κωδικό «Α2» στα SMS κρύβεται το όνομα του Αρτεμη Αρτεμίου.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη διανομή τσαντών με «μαύρο» χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο, φαίνεται, με βάση sms του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!

ΥΓ: Αλήθεια, θα μας απαντήσει ο κ. Παππάς αν πίσω από τον κωδικό Α2, κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου;»

Πηγή: iefimerida.gr