Σάββατο
13
Απρίλιος
TOP

Ο Κασσελάκης έθεσε τον πήχη: Θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πάνω από 17% στις ευρωεκλογές

Για πρώτη φορά έθεσε εκλογικό πήχη για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνοντας ότι στόχος είναι το ποσοστό να υπερβεί εκείνο των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2023.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσσιώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι αν από τις 23 μονάδες διαφορά, φτάσει να είναι πολύ κοντά στη ΝΔ, τότε αυτό θα συνιστά ανατροπή για το κόμμα του.

Ερωτηθείς για την απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα στη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης, με την παρέμβασή του στην υπόθεση, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση για τα Τέμπη. Ερωτηθείς για την συσχέτιση που έκανε στο θέμα με την τραγωδία των Τεμπών, η οποία προκάλεσε ερωτήματα, ο Στ. Κασσελάκης είπε: «Θέλουμε δικαιοσύνη και για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών».

Δείτε ζωντανά τη συνέντευξη Κασσελάκη

«Έχουμε ζήτημα ασφάλειας στη χώρα» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τη φρικτή γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

Για την προανακριτική για τα Τέμπη και για τον λόγο που δεν έχει προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα σύστασης της, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «καταρχάς έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για να προχωρήσει η διαδικασία.

Έχουμε λοιπον 11 κακουργηματικές πράξεις τις οποίες έχουμε αιτιολογήσει πλήρως στο κατηγορητήριο που έχουμε συντάξει. Δεν έχουμε καταθέσει το αίτημα συστασης προανακριτικής γιατί χρειάζεται η πλειοψηφία» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ”πως λέτε για προανακριτική εφόσον δεν έχετε στοιχεία”. Δηλαδή η προειδοποίηση του διευθύνοντα σύμβουλου της ΤΡΕΝΟΣΕ δεν είναι δεδομένο; αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης προσθέτοντας πως «θα καταθέσουμε το αίτημα αν δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι δεν θα τον αμνηστεύσει».

«157 βουλευτές της ΝΔ σαν πρόβατα χειροκροτούσαν τον κ. Καρμανλή. Ο κ. Μαρινάκης είπε να δούμε το κατηγορητήριο και θα τοποθετηθούμε. Το είδαν και δεν είπαν τίποτα» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, τονίζοντας πως ο πρώην υπουργός είχε γνώση του κινδύνου και αποδοχή του αποτελέσματος και αυτό σημαίνει ενδεχόμενος δόλος».

Λέτε δηλαδή ότι ο πρώην υπουργός ήθελε να σκοτώσει 57 ανθρώπους; Αυτό λέτε;» ρώτησε η Σία Κοσιώνη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά « Εγώ σας εξήγησα το νομικό όρο του ενδεχόμενου δόλου».

«Θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, δεσμεύομαι ότι θα το αλλάξουμε όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κασσελάκης: Η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή
«Την δικαιοσύνη την εμπιστεύομαι απάντησε ο κ. Κασσελάκης προσθέτοντας, «αλλά, η εμπιστοσύνη κατακτιέται κάθε μέρα. Πριν από 5 μήνες πήγα στη δικαιοσύνη και ρώτησα για το πού βρίσκεται η έρευνα για τις υποκλοπές. Η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Η δικαιοσύνη όπως και όλοι οι αιρετοί κρίνονται κάθε μέρα. Ναι εμεπιστεύομαι της δικαιοσύνη, αλλά πρέπει να προχωρήσουν υποθέσεις όπως οι υποκλοπές» Ο ρυθμός απονομής της δικαιοσύνης δεν παίζει ρόλο; αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών είναι έντιμοι. Η δικαιοσύνη πρέπει όπως να αποδίδεται στο 100%. Έχουμε μία υπόθεση από το Μέγαρο Μαξίμου, πολύ σοβαρή υπόθεση».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: iefimerida.gr