Τρίτη
29
Νοέμβριος
TOP

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε στην Υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε γεύση από την Υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός οδήγησε στη διαδρομή των 1,95 km το Ford Fiesta Rally3 της M-Sport Poland, ενώ στη συνέχεια μπήκε στο μπάκετ του συνοδηγού ενός GR Yaris για να τον κάνει μια γρήγορη βόλτα ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing WRT, Γιάρι Μάρι Λάτβαλα, στη διαδρομή της ΕΚΟ Super Special Stage στο ΟΑΚΑ.

“Η οδήγηση του αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι μια εκπληκτική εμπειρία”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Δεν το είχα ξανακάνει στο παρελθόν. Νομίζω ότι αποτελεί μια ένδειξη για το πόσο απαιτητικό είναι το συγκεκριμένο σπορ”.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ο ελληνικός αγώνας στο WRC, ενώ αναφέρθηκε και στο χώρο διεξαγωγής της υπερειδικής: “Αυτό το στάδιο είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλουμε να εξασφαλίσουμε πως γίνεται η καλύτερη δυνατή χρήση του, οπότε το γεγονός πως έχουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις εδώ, εκτός π.χ. από αγώνες ποδοσφαίρου, είναι πραγματικά εντυπωσιακό”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε στην Υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε στην Υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις WRC.COM

Οι πύλες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν για το κοινό σήμερα Πέμπτη από τις 16.30, αρκετά νωρίτερα από την προγραμματισμένη εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 και την διεξαγωγή της υπερειδικής.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

  • Στις 16:30, θα ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής για το 3ο γκρουπ πληρωμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πληρώματα θα γράψουν τις σημειώσεις τους κινούμενα είτε πεζή, είτε με scooter.
  • Στις 17:00, στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός e-Sports WRC – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για το εικονικό Πρωτάθλημα WRC που μεταξύ άλλων δημιουργεί ακόμα περισσότερες προοπτικές ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες, που έχουν αναπτύξει στενή επαφή με τα esports.
  • Στις 18:30, οι κορυφαίοι οδηγοί Ράλλυ στον κόσμο, καθώς και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα βρεθούν στο Rally Village του OAKA (εντός του περιβάλλοντα χώρου του σταδίου, από την πλευρά της Λ. Ειρήνης) για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους του σπορ.
  • Στις 18:30, το ΟΑΚΑ θα «γεμίσει» από τους ήχους του Athens DeeJay 95,2, με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στα deck, να δίνει τον παλμό λίγο πριν την Εκκίνηση του αγώνα.
  • Στις 19:00, εντός της αγωνιστικής διαδρομής, υψηλοί προσκεκλημένοι θα συνοδηγήσουν σε ένα Ford Fiesta Rally 3 Junior WRC της M-Sport Poland.
  • Στις 19:45, οι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος, θα συγκεντρωθούν στον αγωνιστικό χώρο, για μια αναμνηστική φωτογραφία εμπρός σε δεκάδες χιλιάδες θεατές.

πηγη  SPORT24