Πέμπτη
8
Δεκέμβριος
TOP

Ο Λαντζούνης του Ευκλής Cycling Team στους τερματίσαντες του Brevet λίμνης Δόξας

Το Σάββατο (2/10ου) ο Δημήτρης Λαντζούνης του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” έλαβε μέρος και τερμάτισε στο ”Brevet Λίμνης Δόξας” των 309, 20 χλμ. με εκκίνηση και τερματισμό στην Ελευσίνα.
Brevet ονομάζονται οι αγώνες ποδηλασίας, που είναι από 200 χλμ. και πάνω. Τον αγώνα τον διοργάνωσαν οι Ποδηλάτες Μεγάλων Αποστάσεων (Greek Randonneurs).
Όπως δήλωσε ο αθλητής της Ευκλής Cycling Team η απαιτητική διαδρομή με 3650 μ. υψομετρικά και πολύ ζέστη είχε εκκίνηση από την Ελευσίνα, συνέχισε στο Κιάτο από την παλιά Εθνική Οδό και κατόπιν ξεκίνησε η πρώτη και μεγαλύτερη ανηφόρα μήκους 14ων χλμ. στην ορεινή Κορινθία με 815 μ. θετικά υψομετρικά. Ακολουθήσαμε τον γύρο της λίμνης Δόξας και επιστρέψαμε μέσω της Νεμέας στην Ελευσίνα. Καθ΄ όλη την διάρκεια των αναβάσεων δεν είχε πουθενά σκιά και ο ήλιος έκαιγε, ξεκινήσαμε στις 7:00 π.μ. και τερματίσαμε στις 21:30 μ.μ. με αρκετές στάσεις συνολικής διάρκειας 2 ωρών για ανάκτηση δυνάμεων και δροσιάς. Παρ΄ όλα αυτά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή μου, καθώς τους προηγούμενους μήνες ένα θέμα υγείας μου με ανάγκασε, να απέχω δυο μήνες από την ποδηλασία.”
O Δημήτρης Λαντζούνης εκτός από το άθλημα της ποδηλασίας έχει και ένα άλλο χόμπι, την ορειβασία.
Η διοίκηση του ”Ευκλή” και οι συναθλητές του του εύχονται πάντα ψηλά.